Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Vedle mě umírali dva lidé, popisuje účastnice Loveparade

Autor: mivr - 
26. července 2010
11:24

Christin (17) si chtěla stejně jako dalších 1,4 milionu návštěvníků užít na největší taneční party Loveparade. Místo toho málem nepřežila. "Zemřeli na mně dva lidé," popisuje Christin, která v davu upadla do bezvědomí a smrti unikla jen o vlásek.

sms baner sms baner | blesk

Christin Bloch z Dortmundu měla obrovské štěstí. Přežila masakr, který se na festivalu Loveparade odehrál. Když propukla panika a nastal chaos, stála mezi lidmi a bojovala s ostatními o život. Z davu byla vynesena neznámým zachráncem, který ji našel ležet na zemi v mdlobách. Studentka se zpovídala deníku Bild z prožitého hororu, který by nejradši vymazala z paměti.

Těhotná žena: Chci si před porodem ještě zapařit

Dívka šla na Loveparade s kamarádkou a dvěma průvodci. Po cestě na koncertní místo se bavila s cizí těhotnou ženou. "Šly jsme za sebou a ona se smála a říkala mi: Jsem ráda, že můžu před porodem ještě zapařit." Jen pár minut nato se nálada úplně změnila a propukla panika.

Na nohou mi ležely dvě mrtvoly!

"Najednou jsme stáli v zácpě. Kluci okolo nás chtěli ochránit. Udělali kolem nás kruh, ale postrkování to stejně nepomohlo. Nakonec už jsme to neustály a spadly. Někdo mi šlápnul na krk. Pak jsem asi omdlela, protože už si nic nepamatuju."

"Když jsem se probrala, někdo se mnou třásl. Snažil se mě vytáhnout ven, ale byla jsem moc těžká. Na nohou mi totiž ležela dvě mrtvá těla," vzpomíná Christin.

Dívka doufá, že mezi mrtvými není těhotná žena, se kterou se krátce před neštěstím bavila. Policie odmítá prozradit informaci, zda byla nějaká z mrtvých žen těhotná.

Nejmladší oběti bylo osmnáct let

Nehoda si vyžádala devatenáct lidských životů. Zemřelo jedenáct žen a osm mužů. Nejmladší oběti bylo pouhých osmnáct let, nejstarší třicet osm. Jedenáct z mrtvých byli Němci, zbylých osm sbyli Nizozemci, Španělé, Italové, Australani, Číňani a obyvatelé Bosny.

Viděli jste masakr na megaparty Loveparade na vlastní oči a vyvázli jste? Napište nám, co jste prožili, na online@blesk.cz s heslem Loveparade!

c3rb3r0s ( 22. listopadu 2010 23:50 )

I takhle se dá snižovat populace na naší přelidněné planetce..

Shelby16 ( 26. července 2010 17:40 )

určitě by mi šlápli na hlavu ! Na LOVEPARADE jen s ochrannou přilbou a se 3-mi nafukovacími koly kolem pasu !

krokodyl ( 26. července 2010 17:35 )

Tak to je ale nebetycna krava...

akrapaz ( 26. července 2010 14:31 )

Tak z této akce byla nakonec Bloodparade a jak dneska Němci oznámili, taky to byla poslední tahle techno-šaškárna a do budoucna se nic už konat nebude. Organizovali to magoři, když vybrali místo pro 250 tisíc lidí a přitom museli vědět, že se jich tam přižene skoro 2 milióny - únikové cesty neexistovaly, navíc to bylo celé oplocené a to ještě můžou být rádi, že tam nevypukl požár, takže to odneslo jenom 19 lidí. Německo dneska smutí a nikdo nechce za to převzít odpovědnost!

Zobrazit celou diskusi