Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

DJ z Loveparade: Někdo šířil fámy o bombě!

Autor: cas.sk, oj - 
25. července 2010
20:49

Po sobotní tragické události, při které našlo smrt 19 mladých lidí, na festivalu Loveparade v německém Duisburgu, holandský DJ Mental Theo řekl pro místní rozhlas, že mezi návštěvníky se rozšířila fáma o bombovém útoku.

„Viděl jsem zraněné, mrtvé a plačící lidi, kteří byli v šoku. O čtyřicet metrů dál tancovali lidé, kteří vůbec nevěděli, co se stalo. Nebe a peklo vedle sebe!“ popsal DJ Charly.

Organizátoři se báli ještě větší paniky

Britský DJ Mark Knight řekl v neděli pro BBC, že ho neuvěřitelně zaskočilo, když mu organizátoři řekli, aby ve svém vystoupení pokračoval, i když bylo jasné, že se stalo něco hrozného. Údajně se obávali případné reakce davu a ještě větší paniky.

„Viděl jsem lidi, jak se snaží přelézt přes plot a dostat se pryč od vchodu, ale netušil jsem, co se ve skutečnosti děje,“ dodal s tím, že návštěvníci nebyli o situaci dostatečně informováni. Festival ještě minimálně pět hodin po tragédii pokračoval.

Zakladatel Loveparade Matthias Roeingh, známý pod uměleckým jménem Dr. Motte, žádal vyvození důsledků a uvítal, že současný organizátor Rainer Schiller ohlásil definitivní konec světoznámého festivalu. „Myslím, že je to tak lepší,“ řekl Roeingh s tím, že organizátoři přecenili vlastní síly. Dr Motte odešel z organizačního týmu v roce 2006, protože se z festivalu stalo „reklamní vysílání“ místo demonstrace lásky a míru. „Jsem mírový svět. Hudba je pro mě nejlepší prostředek dorozumívání,“dodal.

Viděli jste masakr na megaparty Loveparade na vlastní oči a vyvázli jste? Napište nám, co jste prožili na online@blesk.cz s heslem Loveparade!



Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi