Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Liberecká zoo smutní: Mláďata bílých tygrů uhynula

Tygřice Isabella uhynula už před dvěma lety
Tygřice Isabella uhynula už před dvěma lety  (Autor: Libor Jakubec)
Autor: ČTK, fr, mivrk - 
26. října 2011
07:00

Odchov tří mláďat bílých tygrů, která se narodila v pondělí v liberecké zoo, se nezdařil. Samice Surya Bára se po svém prvním porodu nedokázala o koťata postarat, a tak uhynula. Bílé tygry se zatím v Liberci podařilo úspěšně odchovat jen jednou.

Chovatelé se rozhodli, že do vrhu a také poporodního chování tygřice nebudou nijak zasahovat. „Před umělým odchovem chtěli dát přednost postupnému dozrání samice, které by vedlo k budoucímu úspěšnému přirozenému odchovu,“ řekl mluvčí zahrady Ivan Langr.

Bílí tygři jsou jedním ze symbolů a také největších lákadel liberecké zoo. Chová je od roku 1994. Zahrada už v roce 2009 přišla o tygřici Isabellu. Zabila ji dvojice lvů, kteří pronikli do její expozice.

iivvuullkkaa ( 26. října 2011 13:39 )

To bylo pro binddy

iivvuullkkaa ( 26. října 2011 13:38 )

naprostej souhlas. A taky si ráda přečtu vyrozumění někoho zkušenýho ze ZOO...

binddy ( 26. října 2011 11:49 )

Předpokládám,že v pelíšku,kde se mláďata narodila,jsou instalovány kamery.Když nejde všechno jak by mělo a tygřice mláďata nekrmí jak to,že nejsou hergot automaticky odebrána a nechaj se hlady umřít proto,aby se to pro příště samice naučila!!Nehrajte si pořád na přírodní porody a odchovy.V přírodě má šelma daleko víc pohybu a musí si potravu schánět sama a chová se přirozeně.U vás dostane všechno až pod nos a je tam jak zajatec.Zoologický zahrady se mi líbí,ale tohle je hnus!Nechci srovnávat lidi ze zvířatama,ale musím, protože když má žena po porodu laktační psychózu,většinou se o dítě pár měsíců odmítá starat a dá se říct,že ho až nesnáší a nemůže za to.A co udělají její příbuzní?Nechaj snad dítě umřít,aby si příště poradila matka lépe?Tygr sice není dítě,ale tam pracují lidé co se mají starat o zvířata a jsou za to placení.Mimochodem v případě úhynu malého slůněte v jiné ZOO nás poučili,že umělý odchov slůněte,může způsobit,že potom v dospělosti je slon pro člověka velmi nebezpečný,ale to u tygrů nehrozí.Jestli si to přečte někdo ze zoo Liberec a bude ochotný mi to rozumně vysvětlit,tak budu jedině ráda.

billgates1 ( 26. října 2011 09:24 )

Je to smutné-tam,kde nemají zasahovat,tam se cpou a naopak!!!A jěště mně zarazil osud tygřice-jak jim můžou uniknout do výběhu dva lvi!!?Opravdu nezodpovědné!!!!

iivvuullkkaa ( 26. října 2011 08:12 )

Přesně tak, řeknou, že do toho nebudou zasahovat... Když jsou v ZOO, tak mají zvířatům pomoct se vším všudy a ne si hrát na to, jak tam jsou zvířata spokojení, jakoby byli v přírodě... Takhle to nikdy nebude. A pak se diví, že jim zvířata umírají!

Zobrazit celou diskusi