Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Plánoval rodinu, kvůli pirátům v nissanech měl pohřeb

Autor: rvs, Kjos - 
11. června 2011
21:46

Naposledy sbohem, Dane, přišli v sobotu říci nejbližší a přátelé Daniela Ryčla (†25), který v květnu tragicky zemřel na silnici R7 u Slaného. Jeho otec Leon na smuteční tryzně prozradil, že Dan s přítelkyní Mirkou plánovali rodinu. Kvůli bezohledným silničním pirátům se ale jejich plány navždy zhatily.

Květiny, několik Danových fotografií a slzy. Naposledy se s Danielem přišlo do domu jeho táty Leona a nevlastní mámy Hany rozloučit kolem dvacítky příbuzných a kamarádů.

Na tryzně však chyběla Danova vlastní matka Jiřina (43), která se po smrti jediného syna zhroutila. „Je stále pod dohledem psychiatra a musí brát léky. Příští týden se chce dokonce nechat hospitalizovat na psychiatrii,“ prozradil Leon Ryčl o své bývalé manželce.

Ta byla přitom ještě nedávno šťastná a těšila se na vnouče. „Dan svojí mámě říkal, že by chtěli s Mirkou holčičku a že by tak už brzy mohla být babičkou. Teď zřejmě úplně ztratila smysl života,“ řekl. Na tryznu nemohla přijít ani Danova přítelkyně Mirka.

Při osudné nehose vážně zranila a týden strávila v umělém spánku. Teprve před několika dny ji lékaři pustili z nemocnice. Stále je ale upoutaná na lůžko. „Volali jsme Mirce, že bychom se s ní rádi sešli. Zatím se na to ale prý necítí,“ uvedla Danielova nevlastní máma.

Bráška je v nebíčku

Kromě rodičů postrádají Daniela i jeho nevlastní sourozenci Jakub (12) a dvojčata Dominik a Natálka (5). Zatímco staršímu synovi už rodiče tragickou zprávu řekli, dvojčatům se ji říci neodvážili. „Natálka se to ale stejně nějak dovtípila. Nedávno měla před sebou Dankovu fotku a říkala mi, že Dan už nepřijde, protože teď bydlí v nebíčku,“ dodal Leon Ryčl se slzami v očích.

Co se stalo po tuningovém srazu

Řidiči několika aut se 21. května vpodvečer bezohledně a ve vysoké rychlosti předjížděli na silnici R7 u Slaného, jeli z tuningového srazu. Byli mezi nimi i zastupitel Prahy 7 Tomáš Vavřinec a podnikatel Igor B. Aby se jim vyhnul, sjel Daniel Ryčl v protijedoucím renaultu ze silnice. Auto se při nehodě několikrát otočilo a skončilo na střeše. Daniel později v nemocnici zemřel, jeho přítelkyně utrpěla vážná zranění. Igor B. byl obviněn z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví, za které mu hrozí až osm let vězení. Tomáš Vavřinec je veden jako svědek. Případ i nadále vyšetřuje policie.

wojtylak ( 13. června 2011 12:07 )

pochopte že žijeme v čr zde kdo má prachy může si dovolit vše a beztrestně.

Uživatel_5807388 ( 12. června 2011 16:39 )

Jak to vše,pozoruji,tak na tyto piráty není za to vše,rozsáhlá mediání kampan, jako na Trpišovského ,kde byl poškozena pouze kapota.Tady opět vidím ,co bulvární deník Vašeho typu dokáže.Tam bylo zameteno jeho i soukromým, aby ho co nejvíce pošpinili.V tomto případě, netekla krev a asi stojí ,slovo proti slovu, ale policie si smlsla jen na jednom a druhého chrání ,proč asi . Podle mě vina je na obou stranách.Ale asi není tak velká jako zde .Mělo by se rozlyšovat .A né co by bylo,ale co se stalo.

qqqq ( 12. června 2011 14:40 )

Proto v politice jsou . Aby lehce k dobrému bydlu přišli , aby mohli všechno. Když nato přijde tak i zabíjet . Koberce zlodějů z ODS a ČSSD jsou snad největší na světě . Tam už se toho vlezlo a vleze . Ani v Somálsku , Ghaně nebo Bangladéši takové nemají.

gogo ( 12. června 2011 12:12 )

Historie nás učí, že to "ponížení povýšených" na sebe nechá někdy čekat celé generace... Je to jako pravda která vždy zvítězí. Ale někdy to trvá i mnoho set let. Například za vraždu Jana Husa se katolická církev dodnes ani neomluvila... Namísto toho nám stále nastrkává Jana Nepomuckého ...

gogo ( 12. června 2011 12:08 )

Zde vládnou peníze a ne spravedlnost. Ale máme prý svobodu a demokracii. Ale jak pro koho...

Zobrazit celou diskusi