Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tři muži zemřeli po výbuchu na ubytovně

Autor: sč, mivrk - 
3. června 2011
11:00

AKTUALIZOVÁNO: V ubytovně Oáza v Otrokovicích na Zlínsku explodoval okolo jedné v noci granát! Na místě zůstali dva mrtví muži († 40, 45). Třetí (†42) zemřel po převozu do nemocnice. Co se uvnitř odehrálo, není dosud jasné.

Detonace se ozvala v šestém patře. Explozi způsobil obranný granát F1. "Zatím nevíme, kdo ho na ubytovnu donesl a kdo z těch tří ho dopálil a proč," uvedla tisková mluvčí policie Jana Bartíková. Podle jejích slov měl jeden z mužů (†42) v krvi bezmála tři promile alkoholu. Pro policii to nyní znamená několikadenní vyslýchání svědků i příbuzných, aby zjistili, co tragédii předcházelo.

Kriminalisté jsou ještě na místě

„Do pokoje přiběhli dvě mladé dívky a mladík. Těžce zraněným se ještě snažili poskytnout první pomoc,“ sdělila  dál Bartíková. „Taková hrůza se nevidí každý den a pro mladé lidi to byl šok. Všude bylo mnoho krve a poranění byla devastující. To se nedá jen tak zapomenout. Dívky na tom byly psychicky špatně,“ uvedla přítomná psycholožka Kamila Valová. Otřesení studenti nechtěli s novináři mluvit. Ihned odjeli domů – do Ostravy.

Na místo přijeli kriminalisté, vyšetřovatelé, hasiči i pyrotechnik z Brna. Pracovali tam několik hodin. „Bydleli tam dva Češi, asi dělníci. Večer přišli z hospody. Mluvili hlasitěji. Co se tam odehrálo, nevím, jen jsem pak uslyšel velkou ránu a ze dveří šel dým,“ uvedl svědek ze 6. patra Zdeněk (57). Ubytovna patří společnosti SMO Otrokovice. Ta zajistila 13 lidem, ubytovaným na inkriminovaném patře, náhradní nocleh. Pohřební služba odvezla po osmé hodině ostatky těl. Kriminalisté jsou ještě stále na místě.

crakazasecrak ( 3. června 2011 13:44 )

jak malí haranti aspon jim to voholilo ptáky

Zobrazit celou diskusi