Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kam zmizel hrob Heydrichova syna (†10)?

Autor: František Prachař, mivrk - 
15. dubna 2011
09:42

Zámecký park v Panenských Břežanech odkrývá další tajemství. Když Heider Heydrich (77), syn říšského protektora a předního německého nacisty Reinharda Heydricha (†38), který v Břežanech za války pobýval, při své nedávné návštěvě prozradil, že v zahradě zámku je pochován jeho bratr, historiky i pamětníky to zaskočilo. Jak ale Blesk zjistil, ostatky mladého Heydricha i s rakví z parku zmizely za značně podivných okolností...

Klause Heydricha (†10) pohřbili v říjnu 1943 u zdi zámeckého parku. Dnes je tam husté křoví a po hrobu ani památky. I proto se možná dlouho věřilo, že vdova po katu českého národa Reinhardu Heydrichovi, na kterého za války spáchali hrdinský atentát čs. parašutisté, rakev s ostatky syna odvezla do Německa. Všechno ale bylo jinak.

Rakev zůstala i s ostatky na místě až do roku 1945, kdy ji kdosi vyhrabal. Snad věřil, že místo těla Klause, kterého přejel náklaďák s fotbalisty FK Čechie Panenské Břežany, tam najde ukryté cennosti. Cennosti nenašel, ale přesto tělo mladého Heydricha i s rakví zmizelo. A s ním i hrob protektorova syna.

Reportéři Blesku se pokusili zjistit, jaký měla rakev osud a narazili na další zajímavé skutečnosti. Odhalili i pozadí humbuku kolem údajné nabídky Heidera Heydricha na pomoc při rekonstrukci zámku, kde za války žil s rodiči.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zlatovlaska ( 18. dubna 2011 08:32 )

gogo ( 16. dubna 2011 15:17 )

Hlavní část české (!) šlechty byla vyhnána po roce 1620.. To, co tu zůstalo, byli již většinou jen katoličtí kolaboranti, přeběhlíci a zrádci českého národa... Takže předkama tohoto "nadčlověka" být Tebou bych se raději neoháněl...

znojmacka ( 16. dubna 2011 13:18 )

ernstthal- na to se dá odvětit, podle tvý logiky- za 1).-nacisti, nestarejte se už o komouše. Za 2).- Když mohli mít nacisti Terezín, stejně tak asi mohli mít komunisti Jáchymov. Za 3).- podle stejnýho metru, když goga nemusí zajímat, kam zmizely ostatky lidí z něm. konc. táborů, ernstthala nemusí zajímat, kde jsou ostatky lidí z komunistických konc. táborů. Za 4.)- komunisti jsou v hajzlu dle tvých slov od r. 89., nacisti zas od r. 45... Za 5).-Když se zločiny nacismu budou "obhajovat" zločiny komunismu, stejně tak se mohou obhajovat zločiny komunismu předchozím nacismem. Za 6.)- Mně z toho vyplývá, že obhajoba jednoho proti druhýmu je zbytečná a nikam nevede. Za 7).- speciálně pro tebe, ernst.- až se bude Blesk zaobírat gulagama, budu s tebou zajedno, že bude nesmysl, aby je někteří zase obhajovali něm. koncentrákama. ---a jinak, co se týká tohoto článku, osobně mě víc taky mrzí, že lidi, kt. zemřeli v koncentrácích hrob ani neměli, než hrob jednoho dítěte, o jehož osudu rozhodla nešťastná náhoda, ale ne nějakej "nadčlověk", nějaká nadřazená rasa.

znojmacka ( 16. dubna 2011 12:18 )

monsegur- ale já to popletený nemám, koukni jakej název má můj příspěvek- Heider Heydrich - tzn., že tím myslím, že Heider se snaží poukazovat na to, jak s ostatky jeho bratra ( byli tito dva snad sourozenci, ne) bylo naloženo od nás zlých Čechů. S těma zlatýma zubama to bylo jenom nadnesený přirovnání, jako že česká hyena vyhrabala kostru, aby ji mohla okrást. Rozumíme si, monsegur- možná jsem to napsala nesrozumitelně..

monsegur ( 15. dubna 2011 22:35 )

Zapšklý fašounku,asi tě zklamu. Ani Slovák, ani cikán. Dokonce ani übermensch tvého formátu. Musíš se holt smířit s tím, že ýbrmenšráce projela válku, kterou pomáhala rozpoutat a ti co naneštěstí přežilli, byli po zásluze po zásluze odexpedováni do své vytoužené domoviny. Na tom nic tvé vzteklé prskání nezmění.

Zobrazit celou diskusi