Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nacistický vrah po válce pracoval pro německé tajné služby

Nacistický vrah Walther Rauff (uprostřed) byl po válce agentem západoněmecké tajné služby
Nacistický vrah Walther Rauff (uprostřed) byl po válce agentem západoněmecké tajné služby  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, šim - 
25. září 2011
20:06

Byl jedním z nejhorších nacistických zločinců. Podílel se na zavraždění nejméně čtvrt milionu židů. Nyní vyšlo najevo, že bývalý důstojník SS Walter Rauff po válce utekl do Chile, odkud spolupracoval s německou tajnou službou BND.

Během druhé světové války byl zodpovědný za rozvoj a využití výfukových plynů, kterými byli zabíjeni lidé v koncentračních táborech. Po válce uprchl do Chile, kde v roce 1984 nepotrestán zemřel.

A nejen to. Nyní vyšlo najevo, že v letech 1958 – 1962 byl Rauff jihoamerickým spolupracovníkem Spolkové zpravodajské agentury, která byla v Mnichově založena v roce 1956. Podle dokumentů, které má k dispozici německý list Bild, nacista v Chile žil a pracoval pod falešným jménem Enrico Gomez. Pod tímto jménem se také stal agentem BND.

Dostával za to navíc slušně zaplaceno. Za čtyři léta spolupráce mu Německo vyplatilo honorář přes 70 000 západoněmeckých marek. Za měsíc dostával 2000 marek. Jako dobrý špion se však neosvědčil. Po neúspěšné cestě na Kubu mu byla poslední rok jeho gáže snížena na polovinu.

Historikové jsou v šoku. „Dokumenty ukazují, jak byla BND provázána s bývalými nacisty,“ nechal se slyšet profesor Martin Cuppers z výzkumného ústavu stuttgartské univerzity.

Rauffa do BND údajně rekrutoval další bývalý nacista Wilhelm Beissner. Poznali se během války na ústředí SS. Rauff svou špionáž začal na objednávku bývalých esesáků. Během práce pro BND absolvoval dokonce dvě školení přímo v Německu. Při druhém v prosinci 1962 byl zatčen. Následně byl vydán do Chile, BND rozhodla, že pro jeho zadržení není dostatek důkazů.

„Nábor Walthera Rauffa do BND je z dnešního pohledu politicky a morálně nepochopitelné,“ řekl deníku Bild historik Bodo Hechelhammer.

jakub-moravec ( 26. září 2011 09:35 )

Bubnování před Hradem Našim politikům stále ještě nedochází, že lidé už mají jich a jejich zlodějen a korupčních afér dost. Proto je třeba dát jim to hlasitě najevo. V sobotu 1.října ve 14.00 hodin je v Praze před hlavním vchodem na Hrad setkání s názvem "Bubny vyhánějí politiky". Pokud se rozhodnete přijet, vezměte s sebou buben, bubínek, činely či alespoň dvě pokličky. Nebudou žádné proslovy, řečnění. Za doprovodu bubnů budeme skandovat jediné slovo: D E M I S I. Tato akce se bude opakovat 5.listopadu a každou další první sobotu v měsíci na stejném místě a ve stejný čas. Postupně by se bubnování mělo rozšířit i na centrální náměstí měst vždy v sobotu ve 14.00. Akce je nahlášena, takže nás tentokrát už nebudou moci rozehnat. Ještě připomínám, že generální stávka začíná 18. listopadu a bude trvat až do demise vlády a prezidenta. www.Opona2009.zacit.cz ------------------------------------------------------- Nevím,nevím, dříve to byly klíče, dnes bubny. To chceme udělat další sametovou revoluci? Proč nevzít rovnou něco důslednějšího, jako jsou třeba vidle,sekery,motyky.... A heslo bude: Ničeho se nelekejte a na množství nehleďte!

jakub-moravec ( 26. září 2011 07:05 )

Rudý ptáku, ale dočetli bychom se toho,kdyby to tady někdo napsal. Kdo je VÁCLAV KLAUS? Agent STB a KGB, který v prosinci 1989 stihl včas zlikvidovat své složky na ministerstvu vnitra, aby mohl začátkem 90 let režírovat největší rozkrádačku, kde bývalí komunisté a agenti STB rozkradli státního majetku v hodnotě přes bilion korun. Dnes se to šlechetně nazývá ekonomická transformace. Tento Jidáš Klaus spolu s genetickým odpadem Havlem, spolupracovníkem STB, kteří jako že udělali sametovou revoluci v r.89 byl jeden podvod na občany ČSSR, kde oba tito dva jidáši židi, odrbali celý národ. My hloupý národ český jsme těmto farizejům věřili. Je to banda židovská. Václav Klaus jako agent KGB prováděl s Karlem Kochlerem špionáž v USA, Kochler byl odhalen a uvězněn,Klaus unikl. Kochler byl pak po krátkém čase vrácen do vlasti, Američané ho vyměnili za svého špiona zavřeného v Rusku. A teď si Klaus jezdí po Americe jako by se nechumelilo a CIA ani neví že je tam,on totiž Klaus používal jiná jména,jako Vodička,Kališnikov... Kdyby ho CIA odhalila,pak ho asi dají nejdříve na mučidla a tam nám Klaus poví co všechno nakradl kromě té Kuponové privatizace,kterou už známe.

jiriforman ( 26. září 2011 04:15 )

Ale ty se v tom určitě vyznáš. Podle toho jak to všechno víš jsi byl asi jedním z nich. No, a spoň o sobě můžeš říct, že nejsi prase.

rudyptak48 ( 25. září 2011 20:44 )

Co kdyby redaktoři Blesku zapátrali v archivech a zveřejnili naše konfidenty a udavače, a nebylo jich málo. Proč se tolik staráme o Německo, když jsme se doposud nevypořádali se svým svinstvem? Co udělali komunisté s některými agenty a konfidenty gestapa? Přetáhli je k ŠTB, aby mohli využít jejich informací a způsobů ve spravedlivém boji za socialismus. Co udělala vláda za presidenta Havla? Převzala agenty ŠTB, stejně jako komunisté agenty gestapa. A takhle to hezky pokračuje dál... Prase, aby se v tom vyznalo. O tomhle se na stránkách Blesku určitě nedočtete.

Zobrazit celou diskusi