Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Záplava uvěznila rodinu v domě!

Autor: Ondřej Čermák - 
6. září 2010
06:22

Uvězněná a bezradná je rodina Pavla Nováka (23) z Ústí nad Labem. Ze dne na den zůstal jejich dům odříznutý od světa. Příjezdovou cestu zlikvidovaly srpnové přívaly deště! Družka Pavla Nováka Jaroslava (21) je na mateřské dovolené s ročním synem Filipem a už měsíc kvůli cestě plné hlubokých kráterů nevyšla z domu. Pomoc je v nedohlednu, úřady to nezajímá.

Jediná přístupová cesta k domku rodiny je zhruba 200 metrů dlouhá a vede do prudkého kopce. Sedmého srpna velká voda cestu totálně zdemolovala. Nyní je plná hlubokých děr a výmolů. Jízda autem je naprosto vyloučená, chůze připomíná spíš zdolávání opičí dráhy.

„Nejhorší to je za mokra. Cesta je pak navíc plná bláta, nedá se po ní vůbec chodit. A už vůbec si neumím představit, až v zimě napadne sníh,“ bojí se Pavel Novák.

Na opravu nemá magistrát peníze

Ačkoli je cesta v majetku města, to se do oprav nehrne. „Hned druhý den jsem byl na úřadě. Všechno jsem tam vysvětlil, ale nikdo se se mnou vůbec nechtěl bavit. Člověk na odboru dopravy mi pak dokonce řekl, že nechápe, co po nich chci, a že opravovat se nic nebude,“ postěžoval si Pavel.

To nepřímo potvrdila i mluvčí ústeckého magistrátu Ivana Solničková. „Současný stav cesty je zahrnut do přehledu škod. Práce započnou, jakmile město najde peníze ve svém velmi napjatém rozpočtu,“ uvedla mluvčí.

Jak dlouho zůstane mladá rodina odříznutá od světa, tedy nikdo neví. „Jsme zoufalí. Máme malé děcko, zůstali jsme dokonce bez auta, které je zaparkované u domu. Je to veřejná cesta, někdo přece musí pochopit, že takhle se dlouho nedá bydlet ani žít,“ postěžoval si Blesku Pavel Novák.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nicka ( 7. září 2010 08:57 )

"opravovat něco co patří městu " , aha tak v tom je ten zakopaný pes. Tak to radši budu riskovat životy a zdraví svých bližních, než bych za měsíc nandal modráky , plivnul si do dlaní a šel to provizorně opravit sám. Je mi celých 23 let a už jsem se v životě nadělal dost, že jo? A těch peněz, co jsem už státu a městu odvedl. Styďte se a nelezte se svými malichernými problémy do médií. Svědčí to jen o vaši lenosti avychcánkovství!!! A za další, mé předchozí vyjádření bylo k foto, na kterém je vidět tak 10 metrů kráterů a jinak celkem sjízdná cesta, takže pořádně čtěte a zkuste u toho i myslet!

zirafa ( 6. září 2010 18:22 )

ales, dík za tip, to bude bomba!

ales1 ( 6. září 2010 18:11 )

že se ti zauzloval krk a potřebuješ operaci v USA.

e.44 ( 6. září 2010 17:48 )

Kdyby mě stav cesty, která patří městu, odřízl od světa, a nebyla bych schopná jednáním z městem zjednat nápravu, tak bych tu cestu raděj opravila na vlastní náklady, i kdyby na to měly padnout moje úspory, než abych s malým dítětem zůstala odříznutá od světa a případné potřebné lékařské pomoci. A nějak mi nedochází, čeho chce rodina Pavla Nováka dosáhnout medializací případu. To si vážně myslej, že to za ně někdo vyřeší? Sám píšete, že je tenhle problém starý už 15 let. Za tu dobu už by se to dalo právní cestou, podáním občansko-právní žaloby na město, vyřešit nejmíň pětkrát. A ne to házet na záplavy a dělat ze sebe chudáky.

e.44 ( 6. září 2010 17:31 )

Nevěřím žiraf . Ty nejseš ten tip . Stejně jako já.

Zobrazit celou diskusi