Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Praha bude mít tábor pro bezdomovce. Kde?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: jos, ČTK - 
17. srpna 2010
14:02

Pražští radní schválili akční plán bezdomovectví. Počítá se zřízením kontroverzního tábora pro lidi bez přístřeší, zavedením jednotné evidence bezdomovců nebo zvláštního týmu městské policie..

Radní pro sociální oblast Jiří Janeček (ODS) by chtěl tábor zřídit v v Průmyslové ulici v Malešicích, místo ale ještě není schválené.

V táboře, který by mohl vzniknout do šesti měsíců, by se podle Janečka mohli usídlit bezdomovci, kteří nechtějí spolupracovat na svém návratu do normálního života a o které se v současné době nikdo nepostará. Pobyt na vymezených pozemcích by nebyl povinností, bezdomovce by ale k jejich obývání měli dotlačit sociální pracovníci. "Intenzita kontrol se bude zvyšovat, až poznají, že tam budou mít největší klid," popsal radní strategii.

Kde bude tábor stát?

Zatím se objevily tři varianty, kde by mohl tábor vzniknout. Podle Janečka je v současné době nejreálnější variantou Průmyslová ulice v Malešicích. Jako další lokality se objevily pozemky u ďáblické skládky nebo na Jižním Městě.

Vznik tábora, kam by se mohli bezdomovci z centra města přesunout, vzbudil nevoli u neziskových organizací, které se touto problematikou zabývají. Podle nich se takto zamezí návratu těchto lidí do společnosti. Janeček oponoval, že se magistrát snaží bezdomovcům všemožně pomoci, někteří z nich ale o spolupráci nestojí.

ranto ( 18. srpna 2010 08:13 )

Souhlasím s táborem. Bblíží se zima, a zase bude smraďochů plná tramvaj.

roval ( 17. srpna 2010 20:44 )

Tak tohle je přesně ukázka té bezbřehé domokracie, která tak oslabuje evropskou civilizaci. Pod záminkou ochrany všech možných lidských práv, jsou zamítány i prospěšné pojekty. Hysteričtí ochránci lidských práv už tam vidí trojitý ostantý drát nabitý elektřinou, hlídače s ostrou municí atd.

e.44 ( 17. srpna 2010 18:58 )

Prosim tě, ty děláš, jako by ty bezdomovce měl někdo hnát do toho tábora s nabitou flintou. I mezi bezdomovci jsou lidé různí, a nejen v Praze, ale i v každém větším městě mezi nimi najdeš dost těch, co si stěžují na malou kapacitu ubytoven a na nemožnost být v jedné ubytovně spolu se svojí, ať už legitimní nebo náhodnou, partnerkou. A právě pro takové by byl tábor přínosem.

siroky11 ( 17. srpna 2010 16:26 )

a co Ty, když neumíš slušně diskutovat a pouze urážet ty pražská buchto!

zirafa ( 17. srpna 2010 15:54 )

ty jsi hlupák....

Zobrazit celou diskusi