Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zátah na opilé děti: Naměřili i 1,36 promile!

Některé slečny ukázaly, že alkohol důvěrně znají...
Některé slečny ukázaly, že alkohol důvěrně znají...  (Autor: Foto Blesk – Tomáš Vrbenský)
Autor: rvs, rum, jos - 
31. července 2010
16:35

Teplá letní páteční noc a prázdnny. Ideální kombinace pro teenagery vyrazit za zábavou. Jenže u té často nechybí alkohol. A právě na opilé děti se v noci na včerejšek zaměřila velká policjení akce v Praze. Na služebnu bylo předvedeno 10 podnapilých dětí, které si museli vyzvednout rodiče...

Přesně o půlnoci začala kontrola na diskotéce na pražském ostrově Štvanice. Blesk byl při tom. Policisté vešli dovnitř a zkontrolovali všechny návštěvníky diskotéky. „Bacha, poldové!,“ neslo se sálem. Utíkat nemělo smysl, přítomno bylo na 70 mužů zákona. Hosté, kteří byli mladší osmnácti let, museli dýchnout.

Po půl hodině bylo jasno. Výsledkem bylo šest mladistvých mezi 16 a 17 lety, kteří "nadýchali" a čekala je projížďka policejním antonem na služebnu. Tam si je museli přijet vyzvednout jejich rodiče.

Kolik toho vypila sedmnáctiletá holka?

Rekordmankou mezi opilými dětmi byla dívka (17), která nadýchala 1,36 promile! To odpovídá šeti pivům nebo pěti panákům tvrdého alkoholu.

„Za celou noc bylo zkontrolováno 306 osob. Z nich  25 bylo předvedeno na oddělení k prokázání totožnosti. Dále policisté zajistili i 10 mladistvých, kteří požili alkoholické nápoje,“ uvedla pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová. Policie slibuje, že kontroly v barecha diskotékách budou porakčovat i nadále.

sakra ( 1. srpna 2010 19:05 )

Demokracie! Zlatá mládež.

pepazdp ( 1. srpna 2010 14:18 )

K zátahu na opilé děti je pořeba sedmdesáti policajtů. A když si dou pro ňákýho ozbrojenýho gaunera, tak jich je jen pár. Asi mu chtěj dát fér šanci, aby moh utéct.

jozefka ( 1. srpna 2010 10:31 )

noo ty si take nejaka mudra jak mozes vedet ze bylo posledni? ze ty znas Pepana a lezes za nim kdyz su v obchode? temu bych sa teda divila sak takove méno by ani neumél rict , to nemoze byt ani po nasom Ale pockaj tak to proto furt hulazna ze mosi do afryky na cernosky , ja ho prerazim lumpa stareho a panvica po tetine Aneše sa zas prohne

jozefka ( 1. srpna 2010 08:03 )

a co tí policajti honijuu decka kdyz majú nafackovat rodicom to nasa kaca Kaca jednu Pepanovi zebrala pivisko z komory a hnedkaj dostala po hubě

siroky11 ( 31. července 2010 17:47 )

Asi se to trochu přehání, ne? Už ten nadpis! Pokud by to byli 12-15 let děti, tak ano, ale 16-17let jsou už skoro dospěláci a ještě si pamatuji, za našich mladých let, to je v r. 1960 -1975 jsme také pili alkohol jako mladiství a žijeme doposud.

Zobrazit celou diskusi