Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vysoudila vlastní byt, ale nesmí do něj!

Autor: Jana Ulrichová - 
8. září 2009
22:30

Trestním oznámením skončil další pokus Jany Hankové (44) dostat se do svého bytu, o který vede spor s nájemnicí Jitkou Švandrlíkovou (37). V bytě ji šokoval zápach, špína a nepořádek.

Přestože soud Hankové potvrdil vlastnictví, rozsudek není pravomocný. Ta do bytu proto zatím nesmí. Když sousedé Hankové zatelefonovali, že někdo z rodiny Švandrlíkových nechal otevřené dveře, přijela a do bytu vešla.

Co viděla, jí vyrazilo dech. Byt byl zavalen odpadky, všude se šířil odpudivý zápach. Švandrlíková v bytě žije s manželem, třemi dětmi a německým ovčákem. Prohlásila, že odpadky přinesla Hanková.

„Dveře nebyly otevřené, vyrazila je. Napadla naši dceru,“ tvrdila. Na Hankovou podala trestní oznámení. „Pořád jen lže. Kde je spravedlnost? Soudy se vlečou,“ kroutila hlavou Hanková. Tu policisté z bytu vykázali s tím, že nemůže brát právo do vlastních rukou.

„Musíte počkat, až bude rozsudek pravomocný,“ vzkázali jí od státního zástupce. Hanková byt Švandrlíkové pronajala, ta ale přestala platit nájem. Pak začala tvrdit, že byt koupila. Předložila ale neověřenou smlouvu. Soud v lednu rozhodl ve prospěch Hankové, Švandrlíková se ale odvolala.

scud911 ( 9. září 2009 11:05 )

Když tam žije s 3 dětmi a má tam jak na smětišti co dělá naše sociálka?? Vždyť to ohrožuje zdraví dětí a sociálka nehne prstem??? Tak to vážně nechápu. Pokud děti chodí do školy určitě se nekoupali v té vaně museli smrdět paní učitelka by to správně nahlásila na sociálku a hned by tam měla kontrolu a kdy by tohle sociální pracovnice viděli tak jim děti odeberou. Takže je možné že tam ten bordel oni vážně neudělali a dala to tam majitelka domu a nebo vážně nevím kde se fláká naše sociálka placená z naších peněz....

sakra ( 9. září 2009 10:49 )

Na chudý lid dle našich politiků musí být přísnost.

matahari ( 9. září 2009 03:36 )

Bohuzel, u nas je prano prizivnikum. Ja jsem bydlela v USA v podnajmu, jednou se ztratil sek s najemnym, co jsem posilala a uz nam majitel volal, ze pokud nezaplatime do tydne, tak budou vymenene zamky a vystehovane veci pred dum. A to naprosto legalne.

Zobrazit celou diskusi