Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Šéfa krajských žalobců odvolali. Kvůli Čunkovi!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: reg, ČTK - 
18. února 2009
06:15

Šéf krajských žalobců Adam Bašný, který se nedávno vyznamenal v kauze odvolaného vedení liberecké policie, končí! Prý proto, že v prosinci kritizoval vyšetřování údajné úplatkářské kauzy bývalého vicepremiéra Jiřího Čunka.

Tvrdí to server iHned.cz

Vyšetřování kauzy bylo podle Bašného největší ranou do pracně budované image české justice. "To, co nalomilo důvěru veřejnosti, velmi odůvodněná podezření o zmanipulovanosti vyšetřování, o těch prapodivných schůzkách vysvětlovaných jako běžná společenská setkání, jednou dokonce doplněných o vyzkoušení si nového automobilu lobbisty a bývalého ministra spravedlnosti."To prohlásil Bašný podle iHned.cz v prosinci na semináři, který pořádala protikorupční organizace Transparency International. Narážel tak na vyšetřování kauz okolo Jiřího Čunka.

Bašný měl teď na starost aféru důstojníků liberecké policie, které zadrželi minulý týden! Bašného, který se zaměřuje právě na korupci politiků nebo policistů, se ale jeho nadřízený, ústecký krajský státní zástupce Jiří Křivanec, rozhodl odvolat. „Nadřízený mi sdělil, že si mě váží po mé osobní i profesní stránce, že na mé práci neshledal žádná pochybení a byl s ní spokojen, ale že mě odvolává kvůli zmíněnému vystoupení,“ potvrdil Bašný. Krajský šéf Křivanec zatím o odvolání nechtěl mluvit, zároveň ho ale nepopřel.

sedyvlk ( 18. února 2009 09:15 )

Odvolání šéfa krajských žalobců je poplatné této době.To že byl a je pan Čunek darebák připustil on sám tím že se nedokázal obhájit a musel odstoupit z ministerské funkce.To ale neznamená,že už nemá žádný vliv na dění v tomto státě.Ve vysoké politice jsou tak všichni propojeni svými negativními kauzami,že každý na každého něco ví a proto lidé,kteří to myslí se spravedlností v tomr´to státě dobře nemohou zůstat ve svých funkcích a jsou odvoláni,aby nemohli připět k odhalení tretných činů.

dede ( 18. února 2009 08:28 )

kdy už to skončí? kdy djde trpělivost?

bobina ( 18. února 2009 08:20 )

právě proto,že říká pravdu a poukazuje na chyby a to se v dnešní konstelaci politiků nenosí a neodpouští! Nadřízený tak jen ukázal jak je justice poplatná režimu a že má pan Bašný bohužel pravdu v celém rozsahu!

Zobrazit celou diskusi