Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Čunek končí ve vládě: Co ho dál čeká?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pes - 
12. ledna 2009
15:24

DISKUZE: Předseda KDU-ČSL ohlásil svoje odstoupení z pozice ministra pro místní rozvoj a místopředsedy vlády. Spekuluje se o jeho dalším osudu.

Nezničitelný lidovec po zasedání celostátního stranického výboru strany v Lipnici nad Sázavou řekl, že ho v pozicích nahradí Cyril Svoboda a Vlasta Parkanová. Jeho rozhodnutí z vlády odejít svědčí o tom, že už nemá podporu ani vlastní strany. Stejně rychle jako jeho kariéra vrcholného politika začala, může zase rychle skončit.

Čtěte také: Čunek končí. Tolik afér nepřežil snad žádný politik!

Celostátní konference strany v pátek přesunula stranický sjezd z 20.září už na 21.červen. Na něm se budou řešit vnitrostranické šarvátky a volit nový předseda strany. Když Čunek minulý týden navrhl na odchod z vlády Miroslava Kalouska, členové strany dokonce sepsali petici proti tomuto rozhodnutí. Pro Jiřího Čunka je vidina znovuzvolení do čela lidovců stále vzdálenější.

Čunek s odchodem z vlády přijde o opravdu teplá místečka. Základní plat ministra je přes 120 tisíc korun, základní plat místopředsedy vlády dokonce přes 140 tisíc. Není těžké pochopit, proč se mu nechtělo z vlády odejít. Jeho senátorský mandát bude trvat až do 28.října 2012, do té doby si bude muset vystačit s "pouhými" 60 tisíci.

Můžeme jen spekulovat, co bude čekat Jiřího Čunka po konci jeho senátorského mandátu. S odborností automechanika ho kariéra odborníka na nějakém ministerstvu čeká jen těžko.

DISKUTUJTE: Přivítají ho ve Vsetíně s otevřenou náručí nebo se bude muset živit jako automechanik?

gogo ( 12. ledna 2009 18:38 )

Jestli se podařilo někomu maximálně zhnusit zájem o dění v tomto státě, pak je to "pan" Čunek. Podvodník neuvěřitelného kalibru. Vždy se říkalo že s drzostí nejdál dojdeš, ale Čunek tomu nasadil korunu. A tento hnůj v politice dále trvá. "Pan" (bratr) Čunek zůstává dál ve vysoké politice !!! Zůstává SENÁTOREM !!! V jakém to žijeme právním (?) státě a jací musejí být členové KDU když takovýto člověk je jejich představitelem ? Pan Lux se musí v hrobě obracet !

kacafirek ( 12. ledna 2009 16:03 )

Na mnohé ledacos ví, mnohým ledacos přihrál, bratři mu něco teplého najdou. Bude se mít dobře a ani mu nepřeji aby živořil, dost na tom, že má z ostudy kabát.

jarka ( 12. ledna 2009 15:49 )

Konečně se třeba budou moci vyšetřit veškeré kauzy a lidé uvěří i paní Urbanové, že měla pravdu! Je ve vládě takových adeptů na vyloučení více, ale tento byl opravdu úplně zbytečná figurka!

petrs ( 12. ledna 2009 15:34 )

ze vsetina ho pozenou vidlemi, praci mu uz nikdo neda a skonci na davkach. chytrak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa