Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Topolánek neoznámí změny ve vládě! Chce vyhodit Čunka?

Mirek Topolánek vyplazoval na reportéra Blesku jazyk
Mirek Topolánek vyplazoval na reportéra Blesku jazyk  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK - 
5. ledna 2009
08:11

Premiér Mirek Topolánek (ODS) podle Českého rozhlasu (ČRo) v pondělí neoznámí personální změny ve vládě, jak měl v úmyslu. Přemluvil ho k tomu Jiří Čunek.

Předseda vlády v neděli večer informoval koaliční partnery o chystaných výměnách v sestavě vlády a šéf lidovců Jiří Čunek premiéra požádal, aby odložil oznámení změn do doby, než je projedná celostátní výbor KDU-ČSL, uvedl Český rozhlas.

Důvodem pro tento Čunkův krok je pravděpodobně to, že se právě i jeho rozhodl premiér Topolánek odvolat z funkce ministra pro místní rozvoj, uvedl ČRo. Širší vedení lidovců by mělo jednat zřejmě v úterý.

Ministři, jak řekl Topolánek dříve, nebudou odcházet proto, že nezvládli svou práci, ale protože ji nedokázali prezentovat. Mezi ministry, jimž bývá vytýkána špatná prezentace jejich činnosti, patří ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS). Spekuluje se i o změně v čele ministerstev kultury, obrany a dopravy, ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková (SZ) již svůj odchod z vlády potvrdila.

bobina ( 5. ledna 2009 09:22 )

to bude tah století,ten je opravdový politik,který ustojí cokoliv a prolže se ke každému korytu! Pokud Topolánkovi nevadí,že špitály pod vedením Bendla hospodařili do kapes svého vedení jak na Kladně,tak v Benešově a jinde,kdy se odstoupivší vedení napakovalo,tak potom je to o něčem jiném nežli o ozdravění politiky! A co teprve,kdyby nebylo Rátha jako nevybíravého čističe stok! To by si v klídku Bendlovci mazali kapsy za prachy polatníků i nadále! Jen ať blbečkové platí,my si za to ke konci roku strhneme za svoji genialitu s jakou špitály řídíme pěkný ranec!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa