Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Topolánek kvůli Kalouskovi hrozí demisí vlády!

Mirek Topolánek vyplazoval na reportéra Blesku jazyk
Mirek Topolánek vyplazoval na reportéra Blesku jazyk  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK - 
7. ledna 2009
10:32

Vládní krize se prohlubuje! Jiří Čunek se drží na pozici ministra pro místní rozvoj zuby nehty. Topolánek si to nechce nechat líbit!

Premiér Mirek Topolánek v úterý Českému rozhlasu řekl, že pokud nebude po jeho, nechá padnout vládu. "KDU-ČSL se musí rozhodnout, jestli bude ve vládě bez Jiřího Čunka, nebo jestli vláda s Jiřím Čunkem padne," řekl v pořadu Topolánek.


Předsednictvo KDU-ČSL si odhlasovalo, že raději než jejího předsedu Čunka nechá z vlády vyhodit ministra financí Kalouska. Pokud by sám o sobě nehlasoval i Jiří Čunek, dopadlo by hlasování nerozhodně. Teď záleží na rozhodnutí páteční celostátní konference lidovců.

libis ( 7. ledna 2009 16:04 )

Celá vláda stojí za H....., ale Čunek, to je extra mag....!!! Každý obyřejný člověk, kdyby vysvětlil původ svého majetku tak jak on, šel by sedět!!!!

libis ( 7. ledna 2009 16:03 )

Když si bezdomovci netopí, tak jim bude zima! Místo železa, by měli chodit na dříví!

dora ( 7. ledna 2009 13:32 )

Obávám se ale, že ten tlučhuba, to nesplní!!! To by bylo poprvé, kdy dodržel slovo!!! Nedivila bych se, kdyby koaliční strany samy položili vládu. Pan premier si neuvědomuje, že personální obsazení ministerských křesel, jejichž počet a odbornost vzešla z koaličních dohod po volbách je výlučným právem každé z koaličních stran.

franta ( 7. ledna 2009 12:44 )

Nemáš pravdu, každá i diametrálně jiná bude ještě horší. To co dělá Topolánek by nezvládl nikdo jiný. Doufám, že nejsi případ - který by to hned za něho vzal. A neuměl by se s ani postavit proti novinářům nebo nasednout do letadla!! Topolánek ve velice schopný a zjistíte to hned jak ho někdo vystřídá - Třeba Paroubek. Ten nám hned zakáže diskutovat na internetu...

franta ( 7. ledna 2009 12:36 )

Nikdo není nenahraditelný a KDU má právo sama rozhodnout kdo bude jejím ministrem ve vládě. Zvlášť když to potvrzdí o víkendu jejich sešlost. Ze strany Topolánka je vyhazov Čunka jen potrestání za to, že měl seriozní podmínky na Julínka o schválení reformních zákonů ve zdravotnictví. Čunek má určitě pravdu, nadstandart ve zdrav. musí být přesně specifikovaný v zákoně, stejně jako je to třeba u DPH. Jinak je to fraška a nebude to fungovat. Teď chce vyhodit oba- i Julínka i Čunka. KDU by si neměla tyto praktiky nechat líbit, stejně jako by to neuděala žádná jiná strana, ani sama ODS. Nikdo kromě Topolánka nezvládne naše předsednictví EU!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa