Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Čunkova dcera: Táta šetřil, maso bylo jen v neděli!

21. ledna 2009
14:23

"Sestra Jana měla strašný hlad, šla přes tržnici a koupila si za dvě koruny jablko. Dodnes z toho má malé trauma, že utratila dvě koruny," řekla v rozhovoru pro MF Dnes Eva, dcera Jiřího Čunka

»Čunci« byli vždycky strašně spořiví! Tak brání dcera Eva svého otce Jiřího Čunka, který právě odchází z vlády. V rozhovoru pro magazín MF Dnes tvrdí, že rodina šetřila bez ohledu na to, kolik otec bral.

Čunek však měl podle ní jistotu, že jeho žena není »utrácivý člověk«. Čunkovy dcery prý nikdy neměly bídu, ale nedostávaly kapesné, ani když otec strarostoval. Ke svačinám podle Evy nosily chleba s máslem a chodily domů na oběd.

"Doma se vařilo vždycky dost, ale skromně. Maso bylo jednou týdně v neděli, i na základce jsme chodily na oběd domů, když byla mamka na mateřské s malýma holkama. Na druhou stranu jsme nikdy nepocítily bídu. Paní učitelka řekla, že se půjde do kina, ať každý donese 20 korun. Byla tam dvojčata, takže měla přinést 40, ale řekla: ´Můžeme to donést až po výplatě?´ Měla k svačině rohlíky a sýr Babybel, my měly chleba s máslem a ředkvičku, ale když jsem přišla, že jdeme do kina nebo že potřebuju pravítko, nikdy jsem neslyšela, že na to nemáme," řekla

Podezření, jak mohla rodina uspořit miliony, Čunkovi nakonec zlomilo vaz.
Druhá nejstarší dcera Eva vypráví, jak se maminka po svatbě vzbouřila proti tradici. Měla prý vést přesné zápisy o tom, za co kolik utratila.

drobek ( 21. ledna 2009 19:02 )

Tento dříč a ekonomický génius pracoval mnohdy 60hod denně aby dosáhl blahobytu rodiny.Prý i zápalku rozpůlil ve snaze ušetřit.Co se madam čunková naskákala pro pírka přes plot .Dcerka mi tam nějak nezapadá, rozhazuje těžce ušetřené korunky za jablka,které lze snadno ukrást sousedovi.

1946 ( 21. ledna 2009 16:56 )

dokáží parádně kecat. To je ale opravdu povedená čuníkova rodina.

jockey ( 21. ledna 2009 16:08 )

Má tento článek našeho nejrozporuplnějšího politika snad zlidštit v očích čtenářů? Vypovídající hodnota nula -takových rodin byly tisíce.. A nic to nemění na faktu, že ty miliony skutečně nakradl. Pište články, jak ve vyzrálejších demokraciích odstupují politici již při podezření z mnohem menších leváren.. V té naší politické džungli se drží zuby nehty i policejně vyšetřovaní. Zlatá první republika, kdy politici byli vzorem ctnosti. Ti dnešní křiváci... -ále, škoda mluvit..

bonnie ( 21. ledna 2009 16:05 )

Inu, kdo šetří má za tři. Čunek za 3000!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa