Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Černý řezník: Nabízel psy, kočky, kozy...?

Autor: zb - 
1. prosince 2008
06:19

Hazard se životy lidí! Ilegální řezník porcoval maso v autě na parkovišti a lidé si ho od něj kupovali. Co Vietnamec prodával? Psy, kočky, kozy, prasata nebo hovězí?

Hazard se životy lidí! Ilegální řezník porcoval maso v autě na parkovišti a lidé si ho od něj kupovali.To se nepodařilo zjistit. Maso, které nevyšetří veterinář, může být pro lidi i smrtelně nebezpečné!

Vůz s podloudným řeznictvím Blesk přistihl před asijskou tržnicí v Železné Rudě na Šumavě. Modrý pickup stál nenápadně na kraji parkoviště. Uvnitř u provizorního pultíku se krčil Vietnamec a usekával kusy masa. Strkal je do igelitových tašek a podával je dvěma Asiatům.

"Jestliže maso neprošlo řádnou porážkou na oficiálních jatkách a následnou veterinární prohlídkou, nelze zaručit, že je zdravotně nezávadné," varoval ředitel státní 'veteriny ' v Plzni Richard Bílý. V mase mohou být velmi nebezpečné bakterie, které se tak přenesou ze zvířete na člověka.

Jakmile Blesk řezníka vyrušil, zvládl během několika vteřin všechno sbalit a ujet. Asiaté na tržnici kolegu křikem varovali, sotva spatřili podezřelé auto, které nedaleko od tržnice zastavilo.

Zřejmě jen těžko by totiž veterinářům nebo policii vysvětloval původ masa. A také mu hrozí obrovská pokuta. "Je to hodně. Horní hranice je až 50 milionů Kč," upřesnil Bílý.