Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Řidič masokombinátu si prodal maso za 210 tisíc

Maso
Maso  (Autor: Jiří Rubeš, scom)
Autor: jad - 
7. listopadu 2008
15:41

Rozvezl maso po prodejnách, vyiinkasoval 210 tisíc a zmizel i s penězi. Přesně tak se zachoval řidič (19) příbramského masokombinátu. Zlodějna mu měla zřejmě posloužit k zaplacení dluhů.

Policisté pátrají nejen po něm. Hledají také jeho kamaráda, který se také pohřešuje a není vyloučeno, že se k povedenému šoférovi přidal.

Mladý muž nasedl ve středu ráno do Renaultu Midl a se svým kumpánem vyjel na trasu rozvozu masa po Praze. Zpátky do masokombinátu se měl vrátit odpoledne. Tam už ale už nedojel. Policisté našli o několik hodin později zaparkované auto s klíčky v zapalování před příbramským fotbalovým stadionem. Samozřejmě bez peněz.

Kriminalisté zjistili, že šofér před svým zmizením vhodil jednomu svému známému do poštovní schránky obálky nadité bankovkami. "Ve dvou obálkách bylo celkem 57 tisíc a připsané instrukce, co má muž s penězi udělat. Tomu se to ale zdálo víc než podivné, a proto vše okmamžitě oznámil," konstatovala mluvčí příbramského policejního ředitelství Lenka Pavlová. Peníze v obálkách byly určeny mimo jiné pro řidičovu bývalou přítelkyni a na splácení nejrůznějších dluhů.

Vedení masokombinátu se k celé záležitosti nechce vyjadřovat. "Vyšetřování stále probíhá a všechno je v rukou policie," řekla včera Blesku pracovnice sekretariátu generálního ředitele firmy. Šofér je podezřelý ze zpronevěry, neoprávněného užívání cizí věci a hrozí mu dva roky kriminálu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání