Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Breivik sháněl zbraně i v Praze. VIDEO, kde volá po smrti, je děsivé!

Autor: evak, ČTK, jos - 
24. července 2011
08:22

VIDEO: Střelec Breivik se přiznal k oběma činům (bombový útok v Oslu, střelba na ostrově Utoya). Jak vyšlo na povrch z jeho 1500stránkového manifestu, svůj čin již dlouho dopředu připravoval. Kromě hnojiva na výbušninu se zaměřil i na zbraně. Ty Anders Behring Breivik (32) sháněl mimo jiné i v Praze! Norský vrah znal i myšlenky Václava Klause, který multikulturní společností nefandí. Breivik ho ve svém manifestu dvakrát citoval. Blesk.cz získal Breivikovo nenávistné video, ve kterém volá po vraždění muslimů. Od obsahu videa se redakce Blesk.cz distancuje, přinášíme ho ale v celé nesestříhané verzi.

"Myslím, že toto je poslední příspěvek, který píšu. Je pátek, 22. července, 12:51," to byla poslední věta v manifestu. Zhruba o půldruhé hodiny později otřásl vládní čtvrtí v centru Osla výbuch bomby, jenž usmrtil 7 lidí.

Poté Breivik postřílel nejméně 85 lidí na mládežnickém táboře příznivců sociálních demokratů premiéra Jense Stoltenberga, jenž měl tábor v sobotu navštívit.

O svém pražském pobytu se Breivik zmínil v pasáži, v níž vyjevil přání opatřit si další střelné zbraně. "Vlastně bych chtěl navázat kontakt s motorkářským gangem Hells Angels v Praze, Berlíně nebo Kodani." Po pár dnech v Praze ale své snažení vzdal. Jak sám píše "ztratil motivaci".

SETKALI JSTE SE V PRAZE S BREIVIKEM? OZVĚTE SE NA TIP@BLESK.CZ

Praha byla až moc bezpečná

Praha podle něj byla moc bezpečná a nikdo se s ním nechtěl bavit, když se ptal na prodej zbraní. "Navštívil jsem několik nevěstinců a klubů, ale lidé, které jsem kontaktoval, byli nervozní a mysleli, že jsem policista nebo úplný blázen," píše v deklaraci. Bezpečně se v české metropoli cítil hlavně proto, že tu není muslimská komunita. Při své návštěvě v Praze se podle idnes.cz stihl vyspat s dvěma Češkami.

"Ať děláte cokoli, když se pokoušíte získat konexe do obchodu se zbraněmi, nikdy na to nechoďte přímo. Nazdar, chci koupit AK 47, čtyři ruční granáty, jeden Glock a munici ..... utečou, než dořeknete větu," pokouší se v manifestu o vtip.

Měl čistý trestní rejstřík

"Teď musím sehnat poloautomatickou pušku a (pistoli) glock legálně. S puškou by myslím neměl být problém, protože jsem udělal myslivecké zkoušky a mám pumpovou brokovnici Benelli Nova a sedm let bez problémů. Mám čistý trestní rejstřík, takže není důvod, proč by policie měla mou žádost zamítnout," poznamenal si loni v září.

Breivik byl pevně rozhodnutý, že ho nemůže nic zastavit a že svůj úkol dokončí. Čistý trestní rejstřík mu byl jistě ku pomoci. Své další pohnutky k tak otřesnému činu chce Breivik vysvětlit v pondělí u soudu. Jeho právník řekl BBC: "Myslí si, že to bylo hrůzné, ale nutné spáchat tyto činy. V jeho hlavě to však bylo nutné." Breivik dále tvrdí, že oba činy spáchal pouze on sám.

husqarnowicz ( 25. července 2011 06:58 )

Jediné, s čím lze souhlasit, je nutnost zastavení šíření islámu v civilizovaných zemích. Islám se svými pravidly,způsobem myšlení,zvyky a třeba i odíváním zasekl někde ve středověku. Dalo by se říct, že kde žijí muslimové vedle jiných komunit, tam jsou problémy. Multikulturalismus je sice pro někoho krásná myšlenka, ale v praxi to je pitomost. Aby fungoval, musely by mít všechny strany čisté úmysly a dobrou vůli ke společné věci. Jenže právě pro islám to je jen jedna z cest k jeho šíření. Ten norský šílenec vzal celou věc za nejnešťastnější konec. Pravicový křesťanský fanatismus, který vyznával, je druhou stranou oné mince, na jejíž první straně je fanatismus islámský. Zjednodušeně řečeno, prapůvodem tohoto zla je náboženství. Slepá víra v něco, co neexistuje, resp. existuje jen v myslích lidí (naštěstí zdaleka ne všech) pomáhá zdůvodňovat a ospravedlňovat všemožné zločiny. Proto jsou náboženství tolik nebezpečná, i ta, co se navenek tváří lidumilně a neškodně. Stačí pohledět na dějiny lidstva od starověku až po dnešní dobu, a příkladů i důkazů najdete bezpočet.

dobrotka ( 25. července 2011 03:43 )

Tak premyslim, kdyz maji muslimove moznost[diky celosvetove multikulti politice] kdekoli stavet mesity [i na miste "dvojcat"], jestli by byli tak tolerantni a nechali na svem uzemi stavet jine kostely - krestanske, hindu, pravoslavne ...

dobrotka ( 25. července 2011 03:20 )

cilem Breivikova radeni byli politici a cela spolecnost.A aby jim durazne rekl, co si mysli, tak k tomu, bohuzel, pouzil toho nejstrasnejsiho zpusobu - zavrazdil spoustu nevinnych - cim vic-tim lip, aby to melo co nejvetsi dopad na celospolecenskou situaci. Vsichni, kdo volate po jeho smrti, zkuste se zamyslet. PROC nevolate takhle naruzive a otreseni hnusem po smrti vsech politiku, kteri tento svet dostali tam, kde je TED a vedou ho stale do zahuby????? Nejmenuju zadny stat, zadne politicke uskupeni, protoze TOHLE je celosvetovy problem!!!!!!!! KOLIK nevinnych lidi bude muset jeste umrit, kolik nestesti jeste bude muset prijit, aby se ZMENIL SVET?????????? Nestesti je to, kam politici vsech zemi, pod plastikem demokracie, vedou tuto PLANETU ZEMI!!!!!!!!!!!

dobrotka ( 25. července 2011 03:18 )

norrtalje - vidim, ze nedokazes premyslet v sirsich souvislostech, tak debata s tebou nema cenu.

dobrotka ( 25. července 2011 03:06 )

Na internetovych diskusich se tyka - je to nepsany zakon. Tak se uklidni

Zobrazit celou diskusi