Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující záběry z masakru v Krasnogorsku: Na teror „dohlíželi“ přímo v koncertní síni agenti FSB?

Autor: DVL - 
26. března 2024
16:00

Zpravodajství Nexta přišlo s vlastní analýzou videozáznamů teroristického útoku v koncertní hale Crosus City Hall. Všimlo si, že několik lidí mělo na sobě velmi podobné oblečení - modré svetry a džíny. Jejich chování bylo také neobvyklé. Jednalo se o agenty ruských tajných služeb? K útoku se přihlásil Islámský stát, že za ním stojí radikální islamisté přiznal i ruský prezident Vladimir Putin.

Při pečlivém pozorování lze vidět, že je jejich oblečení i vystupování velmi neobvyklé. 

Na sobě měli modré svetry a džíny, tedy obyčejné oblečení, které jim umožnilo snadno splynout s davem, zároveň se mohli mezi sebou snadno poznat. Ve videu jsou vidět u východu, ale při pečlivějším zkoumání jde zahlédnout „muže v modrém“ i v jiných částech haly. 

Jejich chování také budí pozornost. Všichni jsou klidní, nikam neutíkají, nepanikaří. Jeden z nich odstrčí ženu, když se snaží uprchnout. Později začne natáčet na telefon. „Muži v modrém“ se na sebe také čas od času podívají. 

V jednu chvíli jde zezadu slyšet mužský hlas, kde sedí údajný „člen tajných služeb“, kdy navrhuje zavřít dveře, zatímco to vypadá, že „muži v modrém“ tuto myšlenku jeden po druhém podporují. Následně to povede k tomu, že mnoho lidí se kvůli zavřeným dveřím nedostane z haly a zemře.

Útok v koncertní hale Crocus City Hall si vyžádal nejméně 137 mrtvých a téměř 200 zraněných. Jde o nejsmrtelnější podobný útok v Rusku za poslední desetiletí.

Ruské bezpečnostní síly v sobotu oznámily, že dopadly pachatele. Celkem informovaly o zatčení 11 osob, včetně čtyř útočníků. Moskva naznačovala jejich spojení se sousední Ukrajinou, k útoku se ale opakovaně přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Kyjev jakékoli zapojení důrazně popřel.

K útoku se přihlásil ISIS, který také už o víkendu zveřejnil video z prvních momentů útoku natočené přímo útočníky. Ozbrojenci na nich nemilosrdně střílejí do lidí, nejméně jednoho muže podřízli a křičeli Alláhu agbar. 

Video  Útok ISIS v Krasnogorsku  - ISIS
Video se připravuje ...

Uživatel_5701369 ( 27. března 2024 15:22 )

To je půvabné bolševické myšlení. Když ti nevoní trocha ironie, která tvému fanatismu nastavila zrcadlo, už bys posílal lidi do Ruska. Zábavné totalitní uvažování. Jestli má někdo terorismus, tak leda ty ve své hlavě, bobe... 🙂

Omasta ( 27. března 2024 12:41 )

Rodiče nosili pugéty. Děti přinášely své medvídky. Dojalo mě to k slzám.

annar annar ( 27. března 2024 12:04 )

😁👍

annar annar ( 27. března 2024 12:02 )

Pechu a ty píšeš z ussa nebo ukrostánu?!!!! Ukroteroristi zabili Darju a Vladlena,jehož příjmení v naší pseudodemokracii vymazávají👎👎👎!!! Nic,v poho?!!!!!!

Tomasj ( 27. března 2024 11:33 )

Takže je platil Putin? Ty útočníky i ty soudruhy v modrém?

Zobrazit celou diskusi