Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Teror nedaleko Moskvy šokoval svět: Odporný čin. OSN volá po potrestání viníků

Autor: ČTK - 
23. března 2024
08:37

Rada bezpečnosti OSN páteční útok v ruském Krasnogorsku odsoudila jako "odporný a zbabělý" teroristický čin. Francouzský prezident Emmanuel Macron vyjádřil solidaritu s oběťmi, čínská hlava státu Si Ťin-pching zase vyslovil soustrast. O reakcích mezinárodního společenství na útok, při němž podle ruských úřadů zemřelo přes 60 lidí a dalších více než 100 utrpělo zranění, informují agentury Reuters, AFP a TASS.

„Členové Rady bezpečnosti zdůraznili, že je třeba pohnat ke zodpovědnosti pachatele, organizátory, finančníky a sponzory těchto zavrženíhodných teroristických činů a postavit je před soud,“ uvedl také vrcholný orgán OSN.

„Francie vyjadřuje solidaritu s oběťmi, jejich rodinami a celým ruským lidem,“ sdělil v prohlášení Macron, který zároveň uvedl, že „důrazně odsuzuje teroristický útok, k němuž se přihlásil Islámský stát“.

O nepřijatelné hrůze masakru nevinných civilistů se zmínila italská premiérka Giorgia Meloniová, která za svou vládu rozhodně odsoudila tento „odporný teroristický čin“. „Záběry hrůzného útoku na nevinné lidi v budově Crocus City Hall u Moskvy jsou děsivé. Je třeba urychleně objasnit pozadí,“ poznamenalo německé ministerstvo zahraničí.

Čínský prezident Si uvedl, že jeho země je teroristickým útokem otřesena a plně podporuje úsilí Ruska o zajištění bezpečnosti.

Na krvavý masakr reagoval také indický premiér Naréndra Módí, který ho odsoudil jako „ohavný“. „Japonsko útok na civilisty důrazně odsuzuje,“ poznamenalo Tokio. Jižní Korea vyjádřila hlubokou soustrast obětem „strašlivého teroristického útoku“.

Video  Střelba v ruském městě Krasnogorsk  - Síť X
Video se připravuje ...

Ludmila Micikova ( 23. března 2024 20:52 )

Nejvyšší čas , aby Rusko začalo jednat s Ukrajinou o ukončení bojů, jestli to bude bez anexi a kontribuci, to je jejich věc. Jsou na světě síly, kterým by nevadilo použití JZ a podnikají teroristické utoky nedaleko Moskvy. To co předvedly USA a VB je farizejstvi nejhrubsiho zrna.Delat cilenou propagandu po takovém nestesti je hyenismus nejvyššího řadu.

MAMKA2316 ( 23. března 2024 14:53 )

Islámský stát by asi střílel do posledního náboje po neděli asi bude jasno a pak asi tvrdá a nekompromisní odveta Rusů proti těm co za tím stoji a co to zorganizovali

Uživatel_5313099 ( 23. března 2024 12:50 )

Neštěstí spojilo lidi ze všech národů. Co naše vláda, jakou odpornost prohlásí?

profano ( 23. března 2024 10:06 )

A, že je mi to nějak jedno.

seng ( 23. března 2024 09:43 )

A co Fiala a Pavel ,také útok odsoudí?

Zobrazit celou diskusi