Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rivalky Melania a Ivanka? Bývalá první dáma uštědřila Trumpově dceři nelichotivou přezdívku

Autor: DVL - 
10. března 2024
05:00

Nedávno vyšla nová kniha americké novinářky Katie Rogersové o prvních dámách. Napsala v ní i o „mocenských bojích“, které probíhaly mezi bývalou první dámou Melanií Trumpovou a nejstarší dcerou Donalda Trumpa Ivankou. Melania jí dokonce začala přezdívat „Princezna“. Informoval o tom americký deník New York Post.

Bývalá první dáma Melania Trumpová podle nové knihy americké novinářky deníku The New York Times Katie Rogersové vedla s dcerou svého manžela Ivankou „mocenské boje“ uvnitř Bílého domu. V knize se píše, že se Trumpova dcera pokoušela převzít roli první dámy.

Melania se totiž na začátku funkčního období svého manžela ihned nepřestěhovala do Bílého domu. Ivanka této příležitosti využila a chystala se předělat východní křídlo sídla. Melania tehdy dala přednost svému synovi Baronovi, kterému bylo 10 let a dokončoval školní rok. Zůstala tedy zpočátku v New Yorku.

Nejstarší Trumpova dcera měla v plánu předělat východní křídlo tak, aby sloužilo nejen první dámě, ale i celé rodině, uvádí ve své knize Rogersová. 

Ivanka „Princezna“

Kromě toho sám Trump prosadil, aby Ivanka stanula po boku Melanie. Novinářům také na začátku svého funkčního období sdělil, že jeho dcera jí bude „pomáhat a pracovat s ní“, zatímco bude plnit své povinnosti první dámy. „Věděla, že to Trump navrhnul, a to nebyl vývoj, který by ji potěšil,“ napsala Rogersová.

Melania si to ovšem nenechala líbit a začala se svou nevlastní dcerou svádět boje. Začala jí dokonce přezdívat „Princezna“. 

Obě ženy se pak samy sobě vyhýbaly, přestože obě úzce spolupracovaly s Donaldem Trumpem. Ivanka tehdy pracovala jako neplacená poradkyně v západním křídle svého otce. 

Melania pak podle svých bývalých úředníků poslala Ivance vzkaz, když na sobě měla bundu s nápisem “I really don’t care, do you?” (v překladu „Je mi to vážně jedno, a tobě?“). 

Kniha dále uvádí, že mezi sebou vedly i boje o tisk. Zdroje novinářce řekly, že Melania byla naprosto posedlá sledováním veřejného mínění o sobě a prohledávala každou „zmínku o sobě v tisku a často sledovala twitter, aby zjistila, co o ní říká tisk, její kritici a její příznivci“.

První dáma považovala za nevhodné, aby se Ivanka a její bratři, stejně jako všichni jejich partneři, tak intenzivně angažovali v Bílém domě. „Jestli někdy vedla bitvu kvůli této záležitosti, je to bitva, kterou jasně prohrála. Po čtyři roky bylo těžké rozpoznat, kdy začíná provoz rodinného podniku a kdy začíná Trumpova administrativa,“ napsala dále Rogersová.

Přísná kontrola financí a majetků

Když se Melania nepouštěla ​​do sporů s Ivankou, pořádala „schůzky s týmy právníků, kteří měli kontrolovat její majetek a věnovat se záležitostem spojeným s jejími před a pomanželskými smlouvami s manželem,“ to Rogersové sdělila Stephanie Grishamová, bývalá hlavní asistentka Melanie. 

„Vím, že měla velmi oddělené finance, které velmi pečlivě sledovala, a měla své vlastní právníky, se kterými se často setkávala,“ vzpomínala Grishamová.

Tato jednání trvala po celou dobu, co byl Trump prezidentem, píše se dále v knize. „Melania Trumpová měla úspěšnou kariéru, než potkala svého manžela, a vždy měla své vlastní podniky a majetek,“ dodala Grishamová.

I když o místo první dámy dříve zuřivě bojovala, nyní v kampani svého manžela za znovuzvolení do značné míry chybí. Trump v minulých dnech nicméně slíbil, že očekává, že se jeho manželka začne pravidelněji objevovat na veřejnosti, až budou volby blízko.

Video  Bývalý prezident USA Donald Trump si u soudu vyslechl obvinění z více než 30 trestných činů. (4.4.2023)  - Reuters
Video se připravuje ...

Kokoška Tobolka ( 11. března 2024 19:24 )

Melanie má krutý výraz ale nedivím se ji, tenhle svět na ten se jinak dívat už nedá

Celebrity-chachacha ( 11. března 2024 11:51 )

Vypadá furt jak vosková figurína .a ta druhá je samá plastika. Prostě zrůdičky jak přes kopírák.

fido2 ( 11. března 2024 11:13 )

Mračí se jak bubák. Melanie. 😁 😁 😁

Zobrazit celou diskusi