Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ruský kapitán (†60) umrzl ve vlastním bytě? Přerušili mu dodávky elektřiny, Rusko trápí mrazy

Autor: simao - 
12. ledna 2024
08:05

Řada Rusů se potýká se zimou i přerušenými dodávkami elektřiny. Na internetu kolují videa z Ruska, kdy lidé zapalují ohně, aby se zahřáli poté, co jim vypnuli elektřinu. Podle Kyiv Post umrznul 60letý ruský námořní kapitán Vladislav Ševaškevič, kterého našli 3. ledna mrtého v jeho petrohradském bytě.

Ševaškevič bydlel v petrohradské čtvrti Vyborg. Jeho švagr Oleg pro 78.ru uvedl, že v této oblasti začaly výpadky elektřiny již 29. prosince. A to údajně kvůli potížím s počasím.

Tamní elektrárenská společnost uvedla, že výpadky byly způsobené porušením elektrického vedení kvůli sněhu, podle Kyiv Post ale místní obyvatelé hlásili, že v oblasti předtím nesněžilo.

Ruský kapitán podle jeho švagra doufal, že dodávky elektřiny brzy obnoví. Nestalo se tak. O Ševaškevičovi naposledy slyšela jeho rodina na Nový rok, poté se odmlčel. A Oleg viní ze jeho smrti právě energetickou společnost. Vyšetřování kapitánova úmrtí však probíhá dál.

Rusko se však s výpadky elektrické energie pro domácností potýká v širším měřítku. Navíc lidem mrazem popraskalo mnoho radiátorů, a tak se šíří po sociálních sítích i videa a fotky, jak si lidé rozdělávají na svých dvorech ohně, aby se zahřáli.

Zatímco v Petrohradě se již denní teploty pohybují kolem nuly a noční nepříliš hluboko pod ní, Moskva hlásí noční teploty kolem -25 °C, v sobotu se pak  ty denní nemají vyšlphat nad -20 °C. Oteplení a teploty alespoň nad -10 °C mají přijít do Moskvy až v příštím týdnu.

Video  Mrtví a zranění po útoku na Belgorod: Podle Ruska zabíjely i české raketomety.  - Reuters
Video se připravuje ...

Uživatel_5244147 ( 16. ledna 2024 12:22 )

Jelikož v Rusku mají plyn za paušál a stojí je cca 3 dolary měsíčně, tak ty zprávy o mrznutí nechápu. Že jim nejde elektřina OK, to pochopím, ale umrznout? Stačí v kuchyni pustit plynový sporák na plno, zapálit všechny čtyři hořáky a rázem mám v bytě jak v sauně. Na internetu jsou dokonce živé přenosy z Ruska, kde lidé "natruc západu" mají takto puštěné hořáky, otevřené okna dokořán a natruc pálí ruský plyn.

Anna M ( 13. ledna 2024 05:34 )

Z té války těží např. dle info nám známý "al Hamajda" soc.dem., nebo "agent Fialka" s bratrancem, a x dalsich , kteří maji kapitál ve zbrojařství. My ostatní válku nechceme, a destrukci Evropy. Ba už nám s tou válkou dost lezete na nervy.Treba ji ukončit dohodami. Co nejdříve.

bleskovka ( 12. ledna 2024 12:32 )

Kdyby sledoval ČT,tak by si podle Pekarové vzal dva svetry a nezmrzl by.

lucie13 ( 12. ledna 2024 11:49 )

Tak když to tvrdí ukrajinský plátek; tak to bude svatá pravda.

EM1234 ( 12. ledna 2024 11:33 )

To je zase blábol někoho, kdo tam nebyl a má nás za blby. Byl li doma, tak určitě měl nějaké deky, popř. zimní oblečení. Rusové a zvl. Leningradci jsou na zimu zvyklí. a krom toho mají byty slušně zabezpečené - všechny.
Propána Blesku, jáí chápu že many many, ale co je moc to je příliš.

Zobrazit celou diskusi