Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

„H*vada a zrůdy z Playboye!“ Do polonahé smetánky šije Putinův propagandista, Kremlu se skandál hodí

Autor: mav - 
29. prosince 2023
12:54

Ruskem otřásá aféra „skoro nahého“ večírku prominentů. Před dvěma lety by taková událost měla podstatně menší dopad než dnes - a v kontextu neúspěšné invaze na Ukrajinu, mezinárodní izolace Ruska a přituhování diktatury Vladimira Putina. Nahá party je jedním z hlavních témat ruských oficiálních médií i sociálních sítí. Do jejích účastníků se zostra pustil i propagandista Solovjov, zatímco Kreml se dění v moskevském klubu komentovat zdráhá. Vladimiru Putinovi však v kampani před prezidentskými volbami nahrává.

Instagramová hvězda a příležitostná televizní moderátorka Nasťa (Anastasia) Ivlejevová svolala na 20. až 22. prosince do moskevského klubu Mutabor večírek pro smetánku, která byla ochotná si zaplatit ohromné vstupné.

Po pár dnech už se účastníci kají, zároveň ale hvězdy přicházejí o miliony - ruší se jim koncerty, televizní vystoupení, reklamní partnerství...

Zacharovová: Žádná kampaň!

Podle agentury Reuters je rozčarován i sám prezident Putin, třebaže přímo nic neřekl. Jeho mluvčí Dmitrij Peskov se k akci vyjádřil i nevyjádřil: „Buďme aspoň my jediní v zemi, kteří toto téma neřeší,“ promluvil k reportérům na tiskové konferenci podle agentury Reuters

Jeho kolegyně z ministerstva zahraničí, proslule břitká Marija Zacharovová, si naopak komentář neodpustila, jakkoliv se jejího resortu zrovna netýká. „Pokud chcete dělat to, co děláte, prosím. Ale máme právo vás upozornit, že je to nepřijatelné, neslušné. To je pro mě nesmírně důležité. Sledovala jsem se smíchem, jak se ti, kteří se zúčastnili, snažili říct, že se proti nim vede nějaká kampaň, speciálně nařízená perzekuce. Ne, samozřejmě, že nevede,“ prohlásila na Rádiu Sputnik.

„V jediném impulsu lidé řekli: Už dost!“ uvedla mluvčí ruské diplomacie - která se jindy chlubí přátelstvím s moderátorkou Ksenijí Sobčakovou, která zrovna na onom večírku všem prezentovala své bradavky v jednom z nejodvážnějších outfitů.

Video  Skandální polonahá party ruské smetánky v Moskvě: Raper s ponožkou na penisu a odhalené celebrity  - Reuters, foto: Profimedia.cz
Video se připravuje ...

„Takové seance jsou střelou do nohy celé politice, kterou stát vede,“ napsala na Telegram podle ČTK Jekatěrina Mizulinová, šéfka prokremelské skupiny prosazující přísnější restrikce na internetu.

Poslankyně Marija Butinová, která strávila několik měsíců v americkém vězení coby odhalená ruská agentka, vyzvala policii, aby vyšetřila, zda večírek neporušil ruské zákony zakazující šíření „propagandy“ komunity LGBT+. Odkazovala na listopadové rozhodnutí ruského nejvyššího soudu, které takzvané „mezinárodní hnutí LGBT+“ označilo za extremistické.

Zděšený propagandista Solovjov

„V zemi probíhá válka, ale to vše organizují tato zvířata, spodina, tahle h*vada, kterým je jedno, co se děje, “ napsal na Telegram moderátor Vladimir Solovjov, jeden z předních propagandistů státní televize.

„Ty zrůdy, ti šmejdi trvají na svých právech, říkají tomu kreativita,“ rozhorlil se pak ve svém pořadu. „Chlapi umírají na frontě a její kreativita je Playboy, vysvětluje nám jako idiot, že nechápeme její právo na kreativitu.“ Ivlejevová se na Instagramu (kde má desítky milionů fanoušků) předvádí často polonahá a v sexy pózách, předloni byla na obálce Playboye a zdobila i jiné podobné magazíny.

„Skandál je také zřetelným odklonem od atmosféry normálnosti, kterou úřady horlivě podporovaly v prvních měsících ruské invaze,“ komentuje deník The Guardian. „Kreml nějakou chvíli zdůrazňoval, že válka nezmění každodenní životy lidí, když se mnozí v zemi uchylovali k jisté formě úniku a rozhodli se nemyslet na boje na Ukrajině.“

Ohromná odezva nebyla jen přirozenou reakcí konzervativnějších Rusů, církve a tak dále - podněcoval ji přímo Kreml. „Když tento měsíc začala Putinova kampaň za znovuzvolení, Kreml považoval za výhodné povzbudit Rusy, aby svou nespokojenost zaměřili od války a zaostávající ekonomiky na nepolitické, nevojenské osobnosti,“ píše exilový ruský deník The Moscow Times.

„V první řadě jde o přesouvání pozornosti občanů a nasměrování hněvu pryč od Kremlu a směrem k ‚chamtivým hvězdám‘,“ řekl témuž listu ruský vládní představitel. Další dva zdroje z vládních kruhů to deníku potvrdily.

Jirik-ta ( 30. prosince 2023 05:35 )

Jindřich Rajchl VEŘEJNÁ ŽALOBA!
http­s://ww­w.fa­cebo­ok.co­m/raj­chl.jin­drich/­posts/­718987­393559­950?re­f=em­bed_post

Jirik-ta ( 30. prosince 2023 05:22 )

„Zlo plodí jen zlo. Nikdy to nebude jinak. A já jsem přesvědčen, že je nejvyšší čas, aby se naše země vrátila k toleranci, empatii, dobru a lásce,“ doplnil Rajchl. (PL)

Jirik-ta ( 30. prosince 2023 05:21 )

Jirik-ta ( 30. prosince 2023 05:20 )

Jirik-ta ( 30. prosince 2023 05:20 )

Zobrazit celou diskusi