Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Skandální polonahá party v Moskvě: Ruská smetánka se kaje, raper s ponožkou na penisu skončil ve vězení

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
28. prosince 2023
21:10
Autor: mav, ČTK - 
28. prosince 2023
20:35

Ruskými médii otřásá „skandál“ bohatých celebrit, které hýřily na večírku polonahé. Kritizoval je prý i prezident Vladimir Putin, třebaže se jednalo hlavně o jeho stoupence. Prominenti rázem ztratili významné kšefty, teď se uplakaně omlouvají a kají. Hrozí jim pokuty, některým i vězení. Skandál vypukl poté, co televizní moderátorka Anastasija Ivlejevová uspořádala v moskevském nočním klubu večírek s dress codem „téměř nahý“. Krátce poté začaly na sociálních sítích kolovat fotografie z akce - včetně těch, které zachytily rapera Vacía s jediným kusem oblečení. Ponožkou na penisu.

Noční život ruské smetánky je proslulý svou rozmařilostí. Jeden nedávný večírek však překročil pomyslnou mez a vyvolal veřejný skandál: jedna hudební hvězda skončila ve vězení a několik dalších lidí se veřejně omluvilo, zatímco soudní žaloba požaduje obří odškodné, napsala agentura AP.

Konzervativní zákonodárci, blogeři a další lidé rozpoutali bouři kritiky, podle níž byly snímky pro zemi, která je ve válce, nevhodné, ba dokonce nevlastenecké. Část kritiky odrážela silně konzervativní nálady v Rusku, které podnítila opakovaná tvrzení prezidenta Vladimira Putina o podrývání ruských „tradičních hodnot“ Západem, jakož i ruský nacionalismus vybuzený invazí na Ukrajinu.

Rapper Vacjo na "nahé party" (prosinec 2023). Rapper Vacjo na "nahé party" (prosinec 2023). | Profimedia.cz

Organizátorka z obálky Playboye

„Dress code: Almost naked,“ stálo anglicky v pozvánce na mejdan v moskevském klubu Mutabor. Tedy „Doporučený oděv: Skoro donaha“. Dvojakci 20. - 22. prosince pořádala Nasťa Ivlejevová, hvězda ruského Instagramu a moderátorka zábavních TV pořadů, která se skoro nahá předvádí docela pravidelně; ostatně se předloni objevila i na obálce ruského Playboye.

Účastnice party zpravidla volily nějakou variantu sexy krajek, punčochy, podvazky, korzety… Pár odvážných to však vzalo radikálně.

Dorazila i moderátorka Sobčaková

Známá moderátorka, dcera někdejšího primátora Petrohradu a mentora Vladimira Putina - a podle některých zdrojů kmotřenka Vladimira Putina - Ksenija Sobčaková přišla bez podprsenky a nechala prosvítat, co by cenzoři na sociálních sítích nedovolili.

Pořadatelka se oblékla o něco cudněji; outfit však skandálně doplnila klenotem údajně za 23 milionů rublů. Diamanty a smaragdy na řetízku si navlékla přímo mezi půlky.

Raper s ponožkou na penisu

Nejdrsněji svou účast pojal raper Vacío, vlastním jménem Nikolaj Vasiljev. Vzal si jen kabelku, tenisky a ponožku. Ovšem nikoli do tenisky.

Navlékl si ji přes svou chloubu a ze snímků je patrné, že mu ani nahatému v klubu zima nebyla. Rychle dostal trest 15 dní vězení a pokutu 200 tisíc rublů (44 600 Kč) za propagaci „netradičních sexuálních vztahů“. Spíš ale šlo o odkaz na americkou kapelu Red Hot Chilli Peppers, která takto vymóděná koncertovala pravidelně.

Dva dny poté byl raper Vacio uvězněn za výtržnictví, pokutu dostal právě za porušení zákona o propagandě.

Nahá party: Rapper Vacjo a pořadatelka Nasťa Ivlejevová (prosinec 2023). Nahá party: Rapper Vacjo a pořadatelka Nasťa Ivlejevová (prosinec 2023). | Profimedia.cz

Lítost po akci

Stydět se prominenti začali až po akci. Organizátorka Ivlejevová se na Instagramu kaje, že si zaslouží kritiku, ale také druhou šanci. Mezitím už zmizela z kampaně mobilního operátora MTS a najednou ji vyšetřuje finanční úřad - za údajné krácení daní by jí snad mohlo hrozit pět let vězení.

Sobčaková si prý „uvědomuje“, že nebylo vhodné se zúčastnit takového večírku a pak z něj sdílet fotky v době, kdy ruští vojáci bojují na Ukrajině. „Jestli někoho můj vzhled urazil, omlouvám se za to. Nechci vyvolávat nenávist a vztek vůči sobě a dalším umělcům kvůli této pitomé nehodě.“

Prezidentská kandidátka z roku 2018 Sobčaková rovněž uvedla, že „pokud někoho urazila má účast, omlouvám se za to. Miluji svou zemi, jsem novinářka, která pracuje v Rusku“.

Zpěvák: V životě jsou chvíle, kdy vstoupíte do špatných dveří

Vitalij Borodin, šéf Federálního projektu pro bezpečnost a proti korupci, apeloval na ministerstvo kultury, ať odebere titul Národní umělec Ruska zpěváku Filippu Kirkorovovi.

„V životě každého člověka jsou chvíle, kdy vstoupí do špatných dveří,“ kál se Filipp Kirkorov, zpěvák známý svými přehnaně třpytivými kostýmy. Ve videoprohlášení uvedl, že on i další celebrity by si měli pečlivě vybírat akce „v této těžké době, době hrdinství“.

Hromadná žaloba za morální újmu

Ve středu ruská média informovala, že asi dvacet lidí podalo na Ivlejevovou hromadnou žalobu požadující odškodné v hodnotě jedné miliardy rublů (asi 250 milionů korun) s tvrzením, že jim zhlédnutí fotografií z večírku způsobilo morální újmu.

Žaloba požaduje, aby odškodné bylo zaplaceno do fondu, který podporuje vojáky bojující na Ukrajině. Proces by měl začít již v lednu. Jeho výsledek ale zůstává otevřený navzdory skutečnosti, že ruský soudní systém běžně plní příkazy vedoucích činitelů.

„Lidé se mohou scházet polonazí, nazí nebo v prošívaných bundách přes tanga (...) 'Společensky nepřijatelné' se nutně nerovná 'nezákonné',“ citoval portál news.ru právničku Juliji Fedotovovou. V důsledku pobouření vydalo několik předních osobností ruské popkultury veřejná prohlášení, v nichž žádají o odpuštění za účast na inkriminovaném večírku.

Zrušené koncerty za miliony i trest pro klub

Telegramový kanál Maš vedle toho uvádí, že hvězdy kvůli rušeným koncertům ztrácejí miliony rublů. Například Anna Asti měla o silvestrovské noci zazpívat hned na dvou prominentních pódiích v Moskvě.

Zrušeno bylo rovněž silvestrovské vystoupení zpěvačky Lolity (60) v moskevském hotelu Metropol, jakož i její březnový koncert v Tumeni. Aspoň prý díky rušení koncertů může uklidit svůj dlouho zanedbávaný byt, uvedla s humorem na Instagramu. A novoroční koncert nebude ani v klubu Mutabor, na měsíc se uzavřel.

Nasťa Ivlejevová a Ksenija Sobčaková na "nahé party" (prosinec 2023). Nasťa Ivlejevová a Ksenija Sobčaková na "nahé party" (prosinec 2023). | Instagram

Stud před vojáky na Ukrajině

„Když už paříte, aspoň se u toho nenatáčejte,“ lkala Naděžda, kterou reportér Reuters vyzpovídal před Velkým divadlem (Bolšoj těatr) v Moskvě. „V tak těžkých časech by se aspoň měli stydět. To se nestydí před těmi, co za nás bojují?“

Alexandr je naopak toho názoru, že žádný zákon neporušili, tak ať si na soukromé akci dělají, co chtějí.

„Skandál je součástí rostoucího hnutí, které spustil Kreml ve svém úsilí propagovat takzvané ‚tradiční hodnoty‘, Putin přinesl řadu represivních antiliberálních zákonů s cílem přitápět svou nacionalistickou agendu,“ komentoval celou aféru britský deník The Guardian.

Saša Krach ( 9. ledna 2024 10:08 )

Třeba ať se přeskočí...Nám to nepomůže...jim to nepomůže..

diskutujici ( 9. ledna 2024 05:15 )

Jestli čtu dobře, tak v článku není ani slovo o povolání do armády, pouze o vězení. Tedy nadpis úmyslně lže..!

Bleskoska ( 9. ledna 2024 04:27 )

Teda ti vypadají. A ta pořadatelka je taky povedená. jestli je to fakt žena, vypadá jako převlečený muž. Rapper s ponožkou bude posila v té armádě, to se hned pozná . A zase je ale hezké, že si ti "umělci" dělali srandu jen sami ze sebe .

Celebrity-chachacha ( 9. ledna 2024 00:03 )

To by ty fotky museli zamlžit kompletně.

Celebrity-chachacha ( 9. ledna 2024 00:02 )

A nebyla to zároveň akce hnusných a nehezkých ?

Zobrazit celou diskusi