Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Papež František není v ohrožení života. Bere však stále antibiotika, informoval Vatikán

Autor: ČTK - 
2. prosince 2023
15:52

Zdravotní stav papeže Františka, který trpí zánětem plic, se zlepšuje, ale své nedělní poselství pro jistotu přednese už podruhé v řadě ze své rezidence. Informovaly o tom dnes agentury Reuters a ANSA s odkazem na zprávu Vatikánu, podle níž nejvyšší představitel katolické církve nemá horečku a nadále se léčí pomocí antibiotik.

„Aby se papež František nevystavoval prudkým teplotním změnám, přednese zítřejší (nedělní) kázání Anděl Páně z Casa Santa Marta,“ citovala zprávu Vatikánu, odkazující na rezidenci papeže, italská tisková agentura ANSA. Obřad bude živě přenášet televize a také velkoplošné obrazovky umístěné na Svatopetrském náměstí.

Za normálních okolností čte papež své nedělní poselství z okna Apoštolského paláce nad Svatopetrským náměstím.

Šestaosmdesátiletý František byl s ohledem na svůj zdravotní stav nucen vynechat také plánovanou cestu do Dubaje, kde měl vystoupit na nynějším klimatickém summitu COP28. Projev, v němž František světové lídry vyzval k průlomu v boji proti globálnímu oteplování a v němž ničení životního prostředí označil za urážku Boha, dnes papežovým jménem přednesl vatikánský státní sekretář, kardinál Pietro Parolin.

Video  Papež Jan Pavel II. – muž, který změnil katolickou církev i celý svět  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi