Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vojín Alík k vašim službám: Polská armáda začne vojenským psům udělovat hodnosti

Autor: ČTK - 
25. listopadu 2023
19:13

Služební psi polské armády budou dostávat vojenské hodnosti. Informoval o tom na síti X polský generální štáb. Jeho náčelník se rozhodl vyjít vstříc žádostem vojáků, kteří o udělení hodností čtyřnohým příslušníkům ozbrojených sil žádali ve snaze uznat jejich roli ve vojenských operacích. Psi budou získávat hodnosti od vojína po četaře.

„Šéf Generálního štábu polské armády hodlá na tento požadavek reagovat kladně brzkým zavedením příslušných předpisů. Plánuje se stupnice od psího vojína po psího četaře,“ stojí v příspěvku velení polských ozbrojených sil, který doprovází video zachycující takzvané jednotky K9 v akci, například při seskoku s padákem nebo při cvičení útoku.

Vojenskou hodnost budou moci psům udělovat velitelé jednotek, ve kterých čtyřnozí členové ozbrojených sil slouží.

Služební psi mají v polské armádě řadu rolí - pomáhají s vyhledáváním, sledováním, hlídkováním a odhalováním výbušnin, poznamenala stanice TVN 24. Jsou podle ní také cvičeni k boji. Jednotky K9 fungují mimo jiné ve speciálních silách.

Mirka Nová ( 29. února 2024 15:38 )

Podle mě si vojenský psy zaslouží za svou práci nějaké ocenění. My máme doma dva mazlíčky, a pro ně kupujeme stále nějaké dobroty, abychom je mohli odměňovat, že jsou hodní. Nedávno jsem se rozhodla koupit na internetových stránkách http­s://ww­w.hl­adovy­pes.co­m/li­di/ nové potřeby pro pejskaře, aby nám nic nechybělo. Záleží mi na tom, aby se naši psy cítili co nejlépe.

9876543 ( 25. listopadu 2023 22:04 )

Ano to je správné, pes nemůže odmítnout, musí se vrhat jako první, veden člověkem, do hodně nebezpečných akcí..Měli by mít tito miláčci doživotně útulek, kde by měli dobrou stravu, mnoho lidské lásky, veterinární zabezpečení..až do svého přirozeného skonu. ❤️‍

Zobrazit celou diskusi