Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Pirát“ Scholz odložil pásku. Po pádu při běhu mu na oku zůstal otok

Autor: ČTK - 
12. září 2023
16:36

Německý kancléř Olaf Scholz se dostatečně zotavil ze zranění obličeje, a proto dnes odložil pásku, kterou dosud nosil na veřejnosti přes pravé oko. Při setkání se zahraničními novináři v Německu řekl, že zranění se hojilo rychleji, než očekával. Pětašedesátiletý kancléř na počátku září zakopl při běhání v Postupimi, kde žije. Pásku nosil kvůli otoku.

„Je pěkné vás vidět oběma očima. Docela rychle se to zahojilo, rychleji, než jsem čekal. Takže vás dnes, i přes mezinárodní aspirace pirátů, mohu uvítat bez pásky,“ řekl na úvod v očividné narážce na to, že svým vzhledem korzára vyvolával zejména na mezinárodní scéně pozornost. Magazín Der Spiegel i s odvoláním na německou delegaci uvedl, že po každém pozdravu následovala poznámka ke kancléřově podobě.

Se zakrytým okem se ještě o víkendu Scholz zúčastnil summitu největších světových ekonomik G20 v Dillí. Před dnešním rozhovorem se zahraničními korespondenty, který kancléřství uspořádalo jako důvěrný a bez záznamu, vystoupil kancléř na setkání katolické komunity Sant’Egidio v Berlíně, kam již rovněž dorazil s odhaleným pravým okem.

Scholzovo zranění bylo častým tématem německých médií a také internetových debat, a to i kvůli pirátskému vzhledu, který kancléři páska přes oko propůjčovala. O Scholzově pirátské podobě se zmínila i dětská zpravodajská relace logo! veřejnoprávní stanice ZDF. Kancléř sám po zranění uvedl, že se těší na všechny vtipy, které kvůli nehodě a jeho vzhledu vzniknou.

 

Zobrazit celou diskusi