Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Prázdniny partnerek politických špiček: Babišová i Scholzova žena ve Francii, Trudeauová na surfech

  • Autor: amb - 
    19. 8. 2023
    05:00

    Hory, moře i sport. Jak tráví léto drahé polovičky českých i světových politiků a političek? Například Monika Babišová si momentálně užívá v Cannes. Na jih Francie však vyrazila i žena německého kancléře Olafa Scholze. A manželka švédského premiéra šla i s rodinou na túru. 

  • 1.Babišová na Francouzské riviéře

    Monika Babišová opět zamířila za teplem. Zatímco v červenci byla na Santorini, nyní zamířila do jihofrancouzského Cannes. Vzala s sebou i děti Frederika a Vivien. Společně nevynechali procházky po městě ani koupání v moři. Volný čas si tam skutečně užívají - bydlí v pětihvězdičkovém hotelu Martinez a vyfotili se v luxusní restauraci Bâoli.  

    Babišovi v Cannes (srpen 2023) Babišovi v Cannes (srpen 2023) | Instagram Moniky Babišové

  • 2.Scholzova žena v Provence

    Britta Ernstová, politička a manželka německého kancléře Olafa Scholze, trávila léto v Provence. „Krásná oblast,“ pochvalovala si. Není jasné, zda tam byla i s mužem, se kterým jsou svoji už 25 let.

    Olaf Scholz měl volno kolem přelomu července a srpna, i kdyby však cestoval s ženou do jižní Francie, museli by je doprovázet bodyguardi. Loni byl kancléř zachycen v německém Allgäu.

  • 3.Netanjahuovi na Golanech

    Izraelský premiér Benjamin Netanjahu by měl spolu s manželkou Sarou trávit dovolenou na Golanských výšinách, tedy ve své domovině. Na twitteru dokonce sdíleli společnou fotku. Zdejší obyvatelé si kvůli tomu stěžovali – báli se, že ochranná opatření jim zkomplikují výdělek z vrcholící turistické sezóny. Nelíbil se jim například plot postavený proti případným demonstrantům.

    Dovolená Netanjahuových (11. srpna 2023) Dovolená Netanjahuových (11. srpna 2023) | Twitter Benjamina Netanjahu

  • 4.Švédská paní premiérová v horách

    Birgitta Edová, manželka švédského premiéra Ulfa Kristerssona, zvolila letos túru a nemusela kvůli tomu ani za hranice. „Když máte minimum volna a společného času, jen málo věcí překoná turistiku ve švédských horách,“ napsala Edová na facebook.

    Vzala s sebou manžela i jednu ze tří dcer, které pár adoptoval z Číny. Strávili tři dny v národním parku Abisko. Jeli tam vlakem, díky čemuž měli čas na „konverzaci, spánek i smích,“ jak uvedla Edová.

    Trávení volného času podle Birgitty Edové (srpen 2023) Trávení volného času podle Birgitty Edové (srpen 2023) | Facebook Birgitty Edové

  • 5.Carrie Johnsonová v procesu balení

    Na prázdniny vyrazila také manželka britského expremiéra Carrie Johnsonová. „Právě jsem začala balit na letošní dovolenou, pomozte!“

    A sdílela fotografie z loňské návštěvy Slovinska. Spolu s mužem si vyšli do hor, navštívili Postojnské jeskyně, Johnsonová se vykoupala v jezeře Bled a projela se na kole Lublaní. Ochutnala také místní víno. Není jasné, zda s sebou měli děti, ke kterým letos přibyl třetí kousek.

    Dovolená Johnsonových ve Slovinsku (2022) Dovolená Johnsonových ve Slovinsku (2022) | Instagram Carrie Johnsonové

  • 6.Trudeauová zůstala v Kanadě

    Trudeauovi letos začátkem léta oznámili rozvod, žena kanadského premiéra by už prý měla být odstěhovaná. Manželé spolu byli 18 let, mají spolu dva syny a dceru. V minulosti se spekulovalo o nevěře, jak psal i Blesk.

    Nyní jela Sophie Grégoire Trudeauová relaxovat do Tofina, zůstala tedy v Kanadě. „Být v kontaktu s přírodními živly je přirozený detoxikační proces pro mysl i tělo,“ napsala na instagram.

    Dodala, že surfovala, jezdila na kole, rybařila a pozorovala západy slunce. I s blížícím se koncem prázdnin zůstala pozitivní: „Práce a škola jsou za rohem, ale pojďme to co nejdéle protáhnout!“ 

    Léto Sophie Grégoirové Trudeauové (srpen 2023) Léto Sophie Grégoirové Trudeauové (srpen 2023) | Instagram Sophie Grégoirové Trudeauové

  • 7.Räikkönen bez Sanny Marinové

    Rozvod letos po 19 letech oznámila také finská expremiérka Sanna Marinová. Jejím mužem byl podnikatel Markus Räikkönen. Volný čas během prázdnin využili oba – ale každý zvlášť. „Letos v létě jsem měla poprvé po delší době pořádnou letní dovolenou,“ napsala Marinová na instagram. Před několika dny také sdílela fotografii, že navštívila festival Flow v Helsinkách. Räikkönen trávil čas například u moře.

    Exmanžel Sanny Marinové Markus Räikkönen  (červenec 2023) Exmanžel Sanny Marinové Markus Räikkönen (červenec 2023) | Instagram Markuse Räikkönena

    Sanna Marinová na festivalu Flow (srpen 2023) Sanna Marinová na festivalu Flow (srpen 2023) | Instagram Sanny Marinové

samatha08 ( 19. srpna 2023 17:07 )

A proč je v seznamu manželka řadového poslance? 🤔

anna1234 ( 19. srpna 2023 11:18 )

.. Monika je sladká blondýna, komu se to líbí, nic proti tomu. Já mám ráda jednoduchost a ona je samé cinkrle. Akorát by měla přemýšlet co s tím typem sladké blondýny dál. Roky přibývají, aby pak nevyzněla třeba jako Ivana Trump.

anna1234 ( 19. srpna 2023 10:50 )

.. já to mám rozdělené na "buď se mi to líbí nebo nelíbí" a je mi celkem jedno jestli je to značkové nebo ne. Pravda, v pětihvězdičkovém hotelu v Cannes se nepohybuji, možná je to tam opravdu akorát, ale mně se oblečení ani jedné nelíbí, je to samý volánek a brýle s kamínky .. ovšem já nejsem směroplatná, jak říká Máňa je to jenom můj názor. Já obecně volánky a třpytivky nemusím

naidka ( 19. srpna 2023 10:39 )

Do pětihvězdičkového hotelu v Cannes mají oblečení tak akorát.

roxin ( 19. srpna 2023 10:29 )

Monika s Vivian mají určitě značkové šaty a Monice sluší všechno, tyto šaty jsou krásné a moc ji sluší, ale té by slušel i pytel kdyby si ho oblékla to politručce na té se mi nelíbilo nic ta bude vždy JEN ŠEDÁ MYŠKA i kdyby ji návrhářky navlekly do zlata...ale šaty od Vivien se mi nelíbí ani ji nesluší, ale mládí má jiný vkus a musí se jí líbit, jinak by si je neoblekla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa