Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rozvod kanadského premiéra: Manželka se už odstěhovala. Byl Trudeau nevěrný?

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
3. srpna 2023
18:05

Že všechno není idylka, jak se jeví na sociálních sítích, ukázal chystaný rozvod kanadského premiéra Justina Trudeaua a jeho manželky Sophie Grégoireové, kteří se zvláště na svém instagramu jevili jako perfektní pár. Nyní jejich manželství po 18 letech končí, papíry jsou podepsané, Grégoireová už se od politika odstěhovala, zatímco jejich tři děti – dva synové a dcera – zůstávají v sídle premiéra. Co vedlo k jejich rozchodu? V minulosti se mluvilo i o nevěře, uvedl list Daily Mail.

„Sophie a já bychom chtěli oznámit, že po mnoha smysluplných a obtížných rozhovorech jsme se rozhodli se odloučit. Zůstaneme nadále rodinou s hlubokou láskou a respektem pro sebe navzájem… pro duševní klid našich dětí vás žádáme, abyste respektovali naše a jejich soukromí,“ takto Trudeau vysvětlil rozpad svého manželství na instagramu.

Děti budou mít ve společné péči

Grégoireová se podle všech informací již odstěhovala z jejich sdíleného domova a přestěhovala se do jiného domu v Ottawě, což potvrdil i mluvčí premiéra. Podle něj se oba soustřeďují hlavně na děti, jejich péči si mají rovnoměrně rozdělit. Trudeau se všemi třemi potomky zůstává ve svém sídle v Rideau Cottage, kam podle všeho premiérova exmanželka bude pravidelně docházet, pokud bude Trudeau na zahraniční cestě, bude tam Grégoireová i přespávat.

Justin Trudeau oznámil rozvod s manželkou Sophií. Justin Trudeau oznámil rozvod s manželkou Sophií. | Reuters

„Zůstávají blízkou rodinou, Sophie a premiér se soustřeďují především na své děti, chtějí je vychovávat v bezpečném a milujícím prostředí a vzájemně se na jejich výchově podílet.“ V prohlášení mluvčího je rovněž to, že Trudeauovi se vydají příští týden na společnou dovolenou. Zároveň kancelář premiéra žádala veřejnost, aby respektovala soukromí rodiny.

Trudeau a jeho žena se přátelili od dětství, Grégoireová byla dokonce spolužačkou jeho bratra Michela, který tragicky zemřel při lavině v roce 1998. Dohromady se dali v roce 2003 a o dva roky později se vzali. Ještě letos v dubnu sdílel Trudeau srdceryvné vyznání věnované manželce k narozeninám. A jejich „tokání“ na sociálních sítích pokračovalo i na Den otců 18. června.

Nicméně na den výročí jejich svatby už Grégoireová nic na svůj instagram nepřidala. Jedná se o první rozvod kanadského premiéra od doby, kdy byl ve funkci jeho otec Pierre Trudeau, ten se s manželkou rozešel v roce 1977 a jejich rozvod byl dokončen v roce 1984. Tehdy byl jejich rozchod spojován se spekulací, že Trudeau by mohl být synem kubánského vůdce Fidela Castra. K tomuto se musel Trudeau vrátit i jako premiér, jeho kancelář musela vyvracet tyto zvěsti ještě v roce 2018.

Sám rozvod rodičů velmi těžce nesl, to přiznal ve svých memoárech. Jeho matka Margaret následně vystřídala nespočet slavných partnerů včetně herce Jacka Nicholsona.

Melania zamilovaně vítá Justina Trudeaua. Melania zamilovaně vítá Justina Trudeaua. | Reuters

Premiér a nevěra?

Spekulace o možné nevěře provázely i Trudeauovo manželství, zvláště pak v roce 2014, tedy zhruba 9 let po jejich svatbě. Oba se k tomu vyjadřovali i veřejně. „Neříkám, že se to stalo nebo nestalo, a pokud by se to stalo, vyřešili bychom to,“ nechala se slyšet v jednom z rozhovorů Grégoireová. 

„Naše manželství není perfektní, měli jsme svoje problémy, ale Sophie zůstává mojí nejlepší kamarádkou, partnerkou a láskou. Jsme k sobě navzájem upřímní, i když to někdy bolí,“ reagoval Trudeau tehdy na dotaz, jestli byl někdy manželce nevěrný, potažmo jestli byla ona nevěrná jemu.

Nevěru však následně nepřímo odmítl a svěřil se s tím, že Grégoireová nenávidí jeho práci. V roce 2015 už pak premiérova žena tak sdílná nebyla. „Žádné manželství není snadné,“ usekla tehdy otázku k nevěře. V tisku se rovněž spekuluje o tom, zda Grégoireová najde podporu u své „nové dobré kamarádky“ Meghan Markleové, manželky britského prince Harryho. Ženy se znají od roku 2016 a podle několika zdrojů se Markleová v minulosti hned několikrát na Grégoireovou obrátila s prosbou o radu.

fesak2 ( 3. srpna 2023 22:21 )

Ten Trudó vypadá tak nesympaticky. Nejspíš viděla na něm jen ty $$

Zobrazit celou diskusi