Po výbušném seriálu Netflixu přišla snad stejně výbušná kniha z pera prince Harryho - Spare. Mladší princ například tvrdí, že v roce 2019, poté co William označil Meghan Markleovou (41) jako obtížnou a nevychovanou, ho vlastní bratr v Nottingham Cottage napadl. William měl Harryho chytit za límec a srazit ho na podlahu, při tom všem mu navíc přetrhl řetízek.

V nové knize tak Harry popisuje nejen tento útok ze strany sourozence, ale popisuje i viditelná zranění, včetně škrábanců a modřin, které mu po incidentu zůstaly. Zároveň je zde popsáno, že Harry svého bratra kvůli manželce obvinil z toho, že jenom papouškuje, co si přečetl v médiích. S ukázkou z přísně střežené knihy přišel Guardian, není ovšem známo, jak se ke knize dostal, protože nakladatelství Penguin Random House ji střeží jako oko v hlavě a podrobnosti z knihy má znát jen hrstka vedoucích pracovníků.

Bratři se tehdy měli sejít, aby prodiskutovali „hrozivou katastrofu“ jejich boje s tiskem, ovšem William už tehdy přišel naštvaný. Prý nejednal racionálně, to vedlo k překřikování a k následné potyčce.

Na knize měl princ Harry pracovat více než rok a údajně za ni obdržel 20 milionů dolarů. Kniha Spare vychází v šestnácti jazycích, a je tak jasné, že nakladatelství počítá s jejím úspěchem. Podle informací Daily Mailu, kterých ale není mnoho, měl být nejhoršího Harryho hněvu ušetřen jeho otec král Karel III. (74), ovšem jeho bratr William (40) s manželkou Kate Middletonovou (40) se na 416 stranách dostávají pod palbu.

Princ Harry a jeho žena mají prý mít podepsanou smlouvu rovnou na čtyři knihy a proslýchá se, že čtvrtým dílem by měla být autobiografie Meghan. A vévodkyně ze Sussexu má dokonce uvažovat o tom, že bude zcela upřímná, což asi taky mnoho dobroty v královské rodině nenadělá.

Video
Video se připravuje ...

Forejt o novém dokumentu Netflixu o Harrym a Meghan: Ničí rodinná pouta na generaci dopředu Petr Macek

Fotogalerie
105 fotografií