Amanda Platellová detailně rozebrala zvláštní situaci pro web Daily Mail. Minulý čtvrtek uspořádala Kate ve Westminsterském opatství speciální bohoslužbu na počest života a odkazu královny Alžběty II. a Platellová si nemohla nevšimnout, v jakém oděvu se zúčastnily urozené dámy.

Módní faux pas?

Nejprve kamery zabraly princeznu z Walesu a její malou dceru Charlotte (7) – obě v ladících vínových kabátcích. Pak se ale objevila i dcera princezny Anne (72) a Williamova (40) sestřenice Zara Tindallová (41) – taktéž ve vínovém kabátku... a za ní mladší sestra Kate Pippa Matthewsová (39) – rovněž v tmavě červené. Partneři urozených krásek pak zvolili ladící kravaty. Šlo snad o módní faux pas? 

Podle Platellové nikoli. Novinářka si dobře povšimla faktu, že jen o několik hodin dříve vyšly na Netflixu poslední tři epizody šestidílného dokumentu s názvem Harry & Meghan – a to, co v nich zaznělo, mohlo volbu oděvů rodiny značně ovlivnit. 

Princ Harry(38) v nich opět nařkl svého otce ze lží, bratra z šikany a babičku vykreslil jako jakousi loutku v rukách dvořanů a rádců. Podle Harryho se William na rozdíl od něj neženil z lásky, ale vzal si Kate, protože se pro roli budoucí královny prostě hodila. 

Potíže s barvami

Meghan se zase svěřila, že ve Velké Británii prakticky nikdy nemohla nosit nic barevného. „Co vím, tak na společenských událostech nikdy nesmíte mít na sobě stejnou barvu jako Její výsost královna. Ale ani stejnou barvu jako kterýkoli z výše postavených členů královské rodiny,“ vyprávěla. 

„Takže jsem si říkala, jakou barvu si na sebe asi nikdy nevezmou? Velbloudí hnědou? Béžovou? Bílou? Takže jsem nosila hodně neutrálních odstínů. Bylo to i proto, abych nevyčnívala z davu. Snažila jsem se nepřitahovat k sobě pozornost. Nechtěla jsem udělat královské rodině ostudu,“ pokračovala. 

Podpora Kate?

Královská rodina na nařčení vévody a vévodkyně ze Sussexu tradičně nijak nereaguje, tentokrát se ale zdá, že dámy vzaly záležitost do svých rukou a svůj názor alespoň naznačily. Zdá se, jako by příbuzné princeznu Kate chtěly beze slov veřejně podpořit... 

A co na čtvrteční bohoslužbu oblékla královna Camilla (75)? Bílý kabátek s temně rudou broží. Hraběnka Sophie (57), manželka prince Edwarda (58), zvolila bílý kabátek a béžový svetr s rolákem. 

Svou teorii samozřejmě Platellová nemá oficiálně potvrzenou. Princezna Kate by koneckonců něco takového zřejmě nikdy ani veřejně nepřiznala. Jedná se ovšem o poněkud příliš podezřelou souhru náhod... 

Barva roku 2023

Expertka zároveň neopomněla zmínit ani fakt, že právě „burgundská červeň“ byla společností Pantone zvolena barvou roku 2023. Má prý symbolizovat odvahu, oduševnělost a inkluzivní přijetí všech bez rozdílu.

Video
Video se připravuje ...

5 věcí, které má Kate Middletonová společné s princeznou Dianou Videohub

Fotogalerie
185 fotografií