Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Konec idylky: Trudeau přiznal krach manželství. Kanadský premiér se po 18 letech rozvádí

Autor: ČTK, DVL - 
2. srpna 2023
19:37

Kanadský premiér Justin Trudeau se rozvádí, s manželkou Sophií mají tři děti a manželé byli 18 let. Premiér o tom dnes informoval na svém instagramovém profilu. Podle agentury Reuters pár již podepsal příslušné dokumenty.

K rozvodu Trudeauovi přistoupili po „mnoha těžkých konverzacích“, píše deník The Mirror.

Pár se bral v roce 2005 a mají spolu tři děti. „Já a Sophie bychom chtěli říct, že po mnoha důležitých konverzacích jsme se rozhodli rozejít,“ uvedl Trudeau na svém instagramu. „Jako vždy si budeme blízcí, chováme k sobě hlubokou lásku a vzájemný respekt za všechno, co jsme spolu vybudovali a v čem budeme pokračovat. Pro dobro našich dětí žádáme o respekt k našemu a jejich soukromí.“

Řada lidí na instagramu využila premiérova oznámení o rozvodu k tomu, aby projevila nesouhlas s jeho vedením země. „Nejdřív ona, teď Kanada“, „Jak můžete vést zemi, když nedokážete vést ani rodinu? Prosím, rozveďte se i s námi“, „Stejně jako zbytek světa si uvědomila, že jste jen velký šašek“, napsali někteří v komentářích. Další se ale postavili za premiéra. „Počkejte, nemají Kanaďané být milí? Tyhle komentáře jsou příšerné, více než polovina manželství končí rozvodem. Chovejte se jako dospělí,“ napsal jeden z uživatelů sociální sítě.

Kancelář premiéra také vydala prohlášení, které rozvod potvrdilo. Na výchově svých tří dětí bude pár podle prohlášení premiérovy kanceláře nadále spolupracovat a už příští týden pojedou společně na dovolenou, uvedla agentura Reuters. 

Grégoireová je bývalou televizní hlasatelkou a po Trudeauově boku byla viditelnou a aktivní ženou, která se časem stala veřejnou osobností s vlastní agendou. Angažovala se hlavně v sociálních záležitostech, v oblasti duševního zdraví a rovnosti pohlaví, napsal web kanadské veřejnoprávní stanice CBC.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi