Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Drama u Eurotunelu: Policie na několik hodin uzavřela terminál. Zasahovali i pyrotechnici

Aktualizováno -
8. září 2023
19:12
Autor: ČTK - 
8. září 2023
15:45

Kvůli podezřelému vozidlu byl dnes několik hodin uzavřený dopravní terminál Eurotunelu ve Folkestonu na jihu Anglie. Přivolaní pyrotechnici ale později uvedli, že žádné nebezpečí nehrozí, sdělila policie. U hlavní spojnice mezi Anglií a Francií pod Lamanšským průlivem se kvůli incidentu tvořily dlouhé kolony aut.

U terminálu byl dnes kolem 10:30 (11:30 SELČ) zatčen muž s „podezřelým vozidlem“, informovala stanice Sky News. Policie jej později propustila a uvedla, že případ nijak nesouvisí s pátráním po 21letém vězni, který ve středu ráno uprchl z londýnského nápravného zařízení Wandsworth. Provoz se plně obnovil kolem 16:00 (17:00 SELČ).

Britská média v průběhu odpoledne zveřejňovala záběry z příjezdu k terminálu, kde se tvoří dlouhé fronty. Úřady cestujícím doporučují, aby pravidelně kontrolovali web dopravní společnosti LeSchuttle s aktuálními informacemi. Jeden z řidičů na místě nicméně popsal, že vlaky v tunelu podle jeho odhadu naberou nejméně několikahodinová zpoždění.

Eurotunel je nejdelší podvodní tunel na světě, měří 50 kilometrů a 37 kilometrů vede pod Lamanšským průlivem. Od zahájení provozu v roce 1994 tunelem projelo 465 milionů cestujících a 95 milionů vozidel, uvádí jeho provozovatel Getlink.

Video  Jací jsou Češi řidiči? A jak předejít nehodám při návratu z dovolené, radí šéf BESIPu  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi