Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šok v hypermarketu: Horká voda zabila čtyři Rusy, zraněných můžou být desítky

Autor: mav, ČTK - 
22. července 2023
18:45

Nejméně čtyři lidé přišli o život v moskevském nákupním středisku, kde prasklo potrubí s vroucí vodou, uvedla dnes ruská státní agentura TASS s odvoláním na zdravotníky a záchranáře. Čtyři mrtvé potvrdil i moskevský starosta. „Uvnitř nákupního střediska se našla mrtvá těla, zahynuli celkem čtyři lidé,“ napsala agentura. Všechny oběti byly podle ní zaměstnanci místního hypermarketu.

Starosta hlavního města Sergej Sobjanin původně informoval o jedné oběti a několika zraněných, kteří utrpěli popáleniny. „Tragédie si vyžádala životy dalších tří lidí,“ uvedl později a vyjádřil soustrast pozůstalým. Dodal, že zásah záchranářů v nákupním centru pokračuje.

Raněných může být podle agentury TASS i několik desítek, situace je zatím nejasná. Vedle popálenin zdravotníci řešili i infarkt. 

Všichni čtyři mrtví jsou zaměstnanci hypermarketu Globus Gurme v prvním podzemním podlaží. Jde o jiný řetězec než německý Globus (působící i v Česku), který ovšem v Rusku nadále funguje, na rozdíl od řady jiných západních firem, jež se kvůli ruské invazi na Ukrajinu stáhly.

Nákupní centrum Vremena goda (Roční období) bylo otevřeno v roce 2007 na západě Moskvy. Ve středisku je více než 150 obchodů, poznamenala agentura Reuters.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi