Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Další záhadná smrt v řadách ruské elity: V Moskvě našli bezvládné tělo dcery (†34) Putinova spojence

Autor: vja - 
14. července 2023
16:51

Dcera Putinova spojence Vasilije Bočkareva byla nalezena mrtvá ve svém moskevském bytě. Podle dostupných zpráv se momenty před skonem „necítila dobře“. Do své smrti spravovala dřevozpracující a pekárenské impérium. O podezřelém úmrtí informoval deník Daily Mail.

44letá Natalia Bočkarevová, dcera bývalého Putinova spojence Vasilije Bočkareva, byla 11. července nalezena mrtvá ve svém bytě v moskevské Presnenské čtvrti. Vrátný jejího bytu zavolal policii bezprostředně poté, co mu nikdo v bytě nepřišel otevřít dveře. Když se policie dostala na místo a vypáčila vstupní dveře, objevila její mrtvolu.

Jedná se o poslední případ z dlouhého seznamu veřejně známých osobností, které v Rusku náhle onemocněly a zemřely. Podle předběžných zpráv nebyly zjištěny žádné známky násilné smrti.

Sedmašedesátiletý Bočkarev, který patřil ke straně Jednotné Rusko Vladimira Putina, zemřel rok po odchodu z funkce na rakovinu plic v roce 2016. Bočkarevová po otcově smrti řídila rodinné dřevozpracující a pekárenské podniky. Před dvěma lety se dostala na titulní stránky novin poté, co se stala obětí podvodu, kdy poslala samozvané věštkyni 16 milionů rublů, aby ji zbavila kletby. Ta po obdržení peněz s Natalií přerušila veškerý kontakt a nesplnila svou část dohody.

Od eskalace napětí před Putinovou invazí na Ukrajinu v únoru 2022 zasáhla Rusko řada podezřelých úmrtí. Mnohá z nich souvisejí s osobami v energetickém sektoru.

Video  Luxusní život Putina: Rozlehlé sídlo u moře i toaleta ze zlata  - palace.navalny.com, reuters ,aip
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa