Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Putin se poprvé po třech letech přiblížil k lidem. Dokonce políbil fanynku

Autor: ČTK, swp - 
29. června 2023
10:13

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu poprvé od března roku 2020 porušil svá pravidla sociálního distancování a fyzicky se přiblížil k lidem, kteří ho vítali v Dagestánu na jihu Ruska. S několika z nich si potřásl rukou a jednu dívku políbil na tvář. Povšimla si toho stanice Nastojaščeje vremja, podle níž se Putin od dob koronaviru s obyčejnými lidmi náhodně nesetkával a představitele, s nimiž jednal, nutil sedět za neúměrně dlouhým stolem nebo podstupovat karanténu.

Putin ve středu jel do Dagestánu, kde se zúčastnil porady o rozvoji turismu. Venku před místem konání akce na něj podle zveřejněných záběrů čekaly stovky výskajících a rozzářených podporovatelek. Putin se k nim přiblížil, aby se s nimi pozdravil. Ženy od něho sice oddělovala bariéra, ruský prezident se přes ni ale naklonil a některých žen stojících poblíž se dotkl, jedné dívce dal i pusu na tvář.

Něco takového přitom podle stanice udělal poprvé od roku 2020. Naposledy se přiblížil k náhodným lidem na ulici v březnu roku 2020 ve městě Ivanovo. Když se pak začal v Rusku šířit koronavirus, uchýlil se do sociální izolace. Všichni, kdo s ním jednali, se museli dopředu testovat.

Média zaujal také velmi dlouhý stůl, na jehož opačný konec si musel sednout francouzský prezident Emmanuel Macron, který s ním v Kremlu jednal nedlouho před ruským vpádem na Ukrajinu v únoru loňského roku.

Na druhý konec jiného, ale opět až absurdně dlouhého stolu, si musel při jednání s Putinem sednout i ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov a ministr obrany Sergej Šojgu. Ve svém přísném režimu sociálního distancování ale Putin zřejmě pokračuje i letos, kdy už Světová zdravotnická organizace (WHO) odvolala globální stav nouze, který kvůli covidu-19 platil přes tři roky. Po setkání Putina s ruskými válečnými blogery před dvěma týdny totiž jeden z nich – Alexandr Sladkov médiím řekl, že před akcí musel projít dvoutýdenní karanténou.

Video  Analytik Mikulecký o konci vzpoury v Rusku: Jednoznačná habaďůra! Lukašenko vliv nemá.  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

9876543 ( 30. června 2023 11:23 )

Odkopaný pedofil se ukázal. Putin nemá rád lidi..děti asi ano.

Mirek Oldyr ( 29. června 2023 14:44 )

Nó,tak to se Šimáně pěkně rozohnil.

Uživatel_5347357 ( 29. června 2023 14:44 )

Naše servery jsou plné hauxů, Západ je v totální společenské krizi, takže mele páté přes deváté. Ať chceme nebo nechceme, centrum dalšího vývoje světa není v Evropě, ani v Americe, ale v Ásii. I my blbci, místo abychom se na budoucnosti podíleli, tak si kopeme hrob. Současná mladá generace o historii neví nic, druhá "nepřátelská" strana je jim prezentovaná jako ďáblové, jenže ono je to zcela opačně. Nemít vlastní děti a vnoučata, tak řeknu "dobře vám tak!!!", ale v mém případě se mi derou slzy z očí.

diskutujici ( 29. června 2023 14:41 )

Poprvé za tři roky? Nebyl tak náhodou koncem března v Mariupolu?

Pet Dol ( 29. června 2023 12:05 )

Neztrácej s takovým hlupákem čas, například Afganistán napadl komunista Brežněv už v roce 1979

Zobrazit celou diskusi