Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt na jezeře Lago Maggiore: Bouře a tornádo převrhly loď, zemřela i ruská manželka majitele

Aktualizováno -
29. května 2023
20:38
Autor: ČTK - 
29. května 2023
08:32

Na jezeře Lago Maggiore v Itálii zemřeli v neděli večer čtyři lidé, když se tam v bouři převrátila loď s 24 osobami na palubě. Mezi oběťmi jsou dva příslušníci italských tajných služeb, jeden Izraelec a ruská manželka italského majitele lodi, píší italská média. Příčiny nehody úřady začnou vyšetřovat.

Loď se převrátila mezi městy Sesto Calende a Arona. Italští hasiči uvedli, že dvaceti lidem se podařilo dostat do bezpečí. Záchranářům pomáhal i vrtulník a potápěči.

Vedení italských tajných služeb dnes zveřejnilo kondolenci, podle které jsou mezi oběťmi i dva její příslušníci. Prohlášení tvrdí, že oba důstojníci se nacházeli v oblasti kvůli oslavě narozenin. Zahynulý Izraelec byl podle agentury Reuters bývalým příslušníkem bezpečnostních složek.

Bouře a tornádo!

Příčiny nehody začne vyšetřovat prokuratura ve městě Busto Arsizio. Podle tisku však loď převrátila náhlá bouře, kterou doprovázelo tornádo. Prokuratura také prošetří stav lodě a zda mohla mít na palubě tolik lidí.

Guvernér Lombardie Attilio Fontana řekl, že velmi vážnou nehodu způsobilo špatné počasí. Šestnáct metrů dlouhé plavidlo si podle jeho informací pronajali turisté.

Slavili narozeniny

Zpravodajský server La Repubblica napsal, že lidé na lodi slavili narozeniny. Když se plavidlo kolem půl osmé večer převrátilo, lidé naskákali do vody. Mnoha pasažérům se podařilo doplavat na břeh nebo je zachránily jiné lodě.

Lago Maggiore leží na jižní straně Alp a dělí se o ně Itálie a Švýcarsko. Patří mezi oblíbenou turistickou destinaci. V této oblasti v uplynulém dni panovalo špatné počasí a italská meteorologická služba vydala varování před bouřkami.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krapotkin ( 29. května 2023 20:07 )

Opět se potvrdilo, že makaróni neumí plavat. Projevilo se to už při havárii Costa Concordie, kdy se utopili 60m od břehu.

Zobrazit celou diskusi