Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trampoty Trumpovy pistolnice: Zastánkyně tradiční rodiny žádá o rozvod. A v 36 letech bude babičkou

Autor: mav - 
18. května 2023
20:45

Kongresmanka Lauren Boebertová (36) patří k tvrdému jádru tábora exprezidenta Donalda Trumpa, proslula mj. tím, že i po Kongresu chodí ozbrojená. Teď ale poněkud zrazuje to, co dosud kázala: Hrdá matka čtyř synů, zastánkyně křesťanských rodinných hodnot, žádá o rozvod.

„O rozvod jsem požádala s těžkým srdcem. Jsem vděčná za naše roky společného manželství a za naše krásné děti, jež si všechny zaslouží soukromí a lásku, zatímco my se propracováváme tímto procesem,“ uvedla poslankyně. Mají čtyři syny. O jejich opatrovnictví kongresmanka žádá, ostatně manžel už má na soudní obsílce jinou adresu. „Vždy jsem v manželství byla věrná, v manželství věřím pevně, což toto oznámení činí ještě mnohem obtížnější. Skutečně je to o nepřekonatelných neshodách,“ dodala Boebertová.

Jaysona Boeberta poznala coby šestnáctiletá brigádnice ve fast foodu Burger King. „Okamžitě jsem se zamilovala,“ popsala ve svých memoárech. „Čtyři měsíce poté jsme se brali.“ A dodala, že to nebylo pro to, že „by museli“ - tedy jak se říká v USA, žádná „brokovnicová svatba“, kdy by otec těhotné dívky přitáhl ženicha násilím. Chtěli obřad v Las Vegas, ale odmítli je, neboť byla nezletilá.

Radši fast food než maturitu

První dítě přišlo na svět až o něco později, to jí bylo 18. V té době nechala střední školy, ale jak říká, kvůli práci. „V McDonald’s mi nabídli pozici šéfky směny. Volba mezi hodinami zeměpisu a dobře placenou prací byla snadná,“ napsala v pamětech. Maturitu si dodělala roku 2020, když se vydala na politickou dráhu.

Mezitím si ale s manželem otevřeli restauraci Shooters Grill (Gril střelců) v coloradském městě s příhodným jménem Rifle (Puška). Servírky tam roznášely s pistolemi za pasem.

Boeberta žádost o rozvod překvapila, doručovatel obsílky si stěžoval, že ho sprostě seřval a pustil na něj psy, uvádí The Daily Beast. Jeho výpověď poslankyně rozporovala: „Jayson nevysedává venku při čištění zbraní, rozhodně nepije pivo ze sklenice a už vůbec ne Bud Light,“ tweetovala. „Naše bezpečnostní kamera ukazuje, že psi už byli venku, nechovali se k doručovateli agresivně, ani nevypadal, že by se jich bál.“

„Rozvod je smutný, nečekal jsem to, miluju ji každým kouskem svého srdce,“ uvedl pro Daily Beast Boebert. „Prošli jsme si společně spoustou věcí, chci jen, aby byla šťastná. Ať už chce cokoli…“

Do té spousty věcí, jimiž spolu prošli, patří i nemálo škraloupů u policie. Začátky jejich vztahu byly zjevně divoké. Roku 2004 Boeberta na čtyři dny zavřeli, když na bowlingu předváděl penis dvěma dívkám. Tehdy 17letá Lauren s ním zůstala - tvrdila později, že si jen rozepnul poklopec, víc nic. Soudem nařízenou terapii na zvládání hněvu a alkoholu ale prý potřeboval, uznala.

Oplétačky se zákonem však pokračovaly. Jeho policie v únoru téhož roku sebrala za domácí násilí, ji zase v květnu za napadení jeho (plus za pití alkoholu v mladistvém věku). Roku 2015 byla zadržena za výtržnictví na country festivalu, o rok později byla obviněna za bezohledné řízení, když se svým truckem skončila ve škarpě.

Do širšího povědomí se zapsala jako aktivistka za nošení zbraní. Povedlo se jí v republikánských primárkách porazit dlouholetého kongresmana Scotta Tiptona a pak i demokratickou konkurenci ve volbách, 3. ledna 2021 zasedla ve Sněmovně reprezentantů Kongresu Spojených států. O dva roky později křeslo obhájila o pouhých 546 hlasů.

I v Kongresu na sebe upozorňovala okázalým nošením zbraně do práce. Pevně stojí za Donaldem Trumpem, oponovala potratům či opatřením proti pandemii koronaviru, požaduje větší roli církve, opakovala exprezidentova tvrzení o ukradených volbách a další konspirační teorie.

Ještě před necelým rokem měla pro ženy v rozpadajících se manželstvích jasný recept: „Když se začnete naplno honit za Ježíšem, slibuji vám: Váš manžel se začne honit za vámi,“ kázala v křesťanském centru loni v červnu.

Rodinný život Boebertových se přetřásal i letos v březnu. To kongresmanka oznámila, že bude v 36 letech babičkou - její nejstarší syn Tyler v 17 letech přivedl do jiného stavu svou náctiletou přítelkyni, uvedl list The Colorado Sun. Jak Boebertová připomněla, mají to v rodině - i ona svou matku učinila 36letou babičkou, sama se jí taky narodila v 18.

Video  Politolog o amerických volbách: Pokud Biden vyhraje, období nedokončí a stranu předá  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

hackoff ( 18. května 2023 21:30 )

tvl, vy novinarsky prestituti mate ale problemy. neustale resite trumpa a nejake malichernosti , stejne jako v ceskych tematech se neustale resi babis, i kdyz uz davne neni u kormidla a stejne jako v usa jsou i u nas u kormidla evidentne nesvepravni lide jinak si numim vysvetlit ty vsechny kauzy. ale ze byste o tom nekdy cetli v nejakem clanku? to tezko, to by prestitutky museli palit do svych oblibencu. to se v dnesni dobe uz nedela. dnes je prestituti jsou hlavne politicti aktivisti, kteri maji za ukol vychovavat obcana a ne ho informovat

Zobrazit celou diskusi