Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragický pád letadla do obytné čtvrti: 8 mrtvých v Medellínu, zemřel i šéf cestovky

Autor: ČTK - 
21. listopadu 2022
20:29

V kolumbijském městě Medellín se dnes zřítilo menší letadlo do obytné čtvrti, všech osm lidí na palubě zemřelo. Zničeno bylo několik bytů, místní média ale zatím neinformují o obětech z řad místních obyvatel.

„Bohužel máme zprávy o osmi mrtvých. Letadlo spadlo kolem 10:15 do čtvrti Belén Rosales, velmi blízko letiště,“ citovala agentura EFE starostu Medellínu Daniela Quintera. Ten také na twitteru zveřejnil záběry hořících trosek a záchranných prací.

„Sedm bytů bylo velmi poškozeno. Zjišťujeme, zda nebyla porušena statika. V tom nejvíce poškozeném bytě nikdo nebyl,“ řekl starosta, aniž by upřesnil, zda v bytech někdo utrpěl zranění.

Podle místních médií šlo o menší letadlo Piper. Zřítilo se krátce po startu z letiště, které je v centru města. Na palubě byli dva piloti a šest pasažérů, jejichž národnost není známa. Letiště ale na twitteru zveřejnilo seznam cestujících, přičemž agentura AFP uvedla, že „jména znějí místně“.

Podle deníku El País je mezi oběťmi i Nicolás Jiménez, šéf cestovní kanceláře San Germán, jež nabízela i lety jiných společností, včetně tohoto tragického. Příčina nehody se vyšetřuje, podle místních médií mělo letadlo při startu problémy s motorem.

Video  Let Qantas 72: Celkem 303 pasažérů zažilo volný pád způsobený chybou počítače. Zachránil je až speciální vojenský manévr.  - Videohub
Odemknout video

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi