Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie v turistickém ráji: Při dvou nehodách v Turecku zemřelo 34 lidí

Aktualizováno -
21. srpna 2022
08:07
Autor: ČTK - 
20. srpna 2022
13:10

Nejméně 34 lidí dnes zahynulo a 57 dalších se zranilo při dvou dopravních nehodách na jihovýchodě Turecka. V obou případech vozidla narazila do davu lidí srocených u jiné dopravní nehody, informovaly s odvoláním na místní úřady turecké zpravodajské weby Hürriyet a CNN Türk.

Ve městě Derik v provincii Mardin zemřelo 19 lidí při nehodě kamionu, který najel do lidí, kteří pomáhali u předchozí nehody, uvedl dnes večer turecký ministr zdravotnictví Fahrettin Koca. Původní bilance byla 16 mrtvých. Dalších 26 lidí bylo podle ministra při nehodě zraněno, z nich šest je v kritickém stavu.

Na místě nehody nejprve havaroval nákladní automobil, který zřejmě po selhání brzd narazil do dvou dalších vozidel. Zhruba půl hodiny poté se na scénu vřítil jiný kamion, který smetl zasahující záchranáře i přihlížející, uvedla agentura Anadolu.

Patnáct obětí si podle aktualizované bilance vyžádala dopravní nehoda, která se přihodila dnes dopoledne asi 250 kilometrů západně odtud. Autobus při ní narazil do sanitky, hasičského vozu a automobilu patřícího novinářům, kteří přijeli na místo dřívější dopravní nehody na silnici mezi Gaziantepem a Nizipem. Mezi mrtvými jsou podle guvernéra provincie Gaziantep Davuta Güla kromě pasažérů z autobusu tři hasiči, tři záchranáři a dva novináři. Na 31 lidí bylo zraněno.

Zobrazit celou diskusi