Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Premiér Johnson s manželkou prodávají dům: Za luxusní sídlo v Londýně chtějí 46 milionů

Autor: Tim Slavík - 
8. srpna 2022
17:06

Dosluhují britský premiér Boris Johnson a jeho žena Carrie prodávají svůj dům za 1,6 milionu liber (46,5 milionu korun). Nemovitost na jihu Londýna se rozhodli dát do dražby, protože jejich budoucí život má směřovat mimo Downing Street.

Johnsonovi se blíží jeho mandát premiéra britského impéria ke konci. V čele konzervativců se držel 3 roky poté, co nahradil ve funkci Theresu Mayovou po nevydařeném brexitu.

Ohlášení jeho konce v postu premiéra doprovází i nečekaný krok, kterým je prodej jeho domu v Camberwellu. Pár požaduje za nemovitost 1,6 milionu liber (46,5 milionu korun), což by jim mohlo vydělat krásných 400 000 liber (11,5 milionu korun). Realitní kancelář, která dům prodává, o něm píše jako o krásně zařízeném a plně funkčním. Též vyzvedá zahradu o velikosti 200m², na které jsou vzrostlé stromy. Dům koupili krátce před tím, než se Boris Johnson stal premiérem.

Hádky na denním pořádku 

Důvodem byla hádka manželů, která vyústila ve rvačku, a svůj londýnský byt na naléhání sousedů museli opustit. Právě prodávaný dům, ve kterém krátce před nastěhováním se do čísla 10 v Downing Street pobývali, též zažil jisté hádky. Podle Daily Mailu se strhl spor mezi premiérským párem kvůli rozlitému vínu na gauči.

Tím skandál ohledně domu neskončil, v květnu, kdy premiér nemovitost pronajímal, došlo v ranních hodinách k nárazu auta do verandy domu. Policie se nedomnívá, že by šlo o politicky motivovaný čin, ale jen o nezvládnutí jízdy. Pár tehdy na pronájmu vydělával 10 000 liber měsíčně (300 000 korun). 

Pokud by prodej domu dopadne úspěšně, mělo by být jejich novým místem pro život podle Metro.uk městečko Herne Hill, kde by Johnson chtěl trávit svůj politický důchod.

Video  Carrie Johnson - Kdo je třetí manželka Borise Johnsona?  - Videohub
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi