Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Svatební sláva premiéra Johnsona: Britská smetánka, balíky slámy a šaty za 102 tisíc korun

Autor: Darina Jíchová - 
1. srpna 2022
14:14

Dosluhující britský premiér Boris Johnson, který v červenci rezignoval na svůj post, o víkendu slavil svatbu se svou manželkou Carrie. Pár si své „ano“ řekl už loni, kvůli restrikcím spojeným s covidem-19 se však obřadu a hostiny mohlo účastnit jen 30 lidí. Letos si to vynahradili party pro zhruba 200 osob. Slavilo se za zvuku písně Sweet Caroline s negroni v ruce a nevěsta sáhla po půjčených šatech za 732 korun, které ale běžně stojí 102 tisíc korun, uvedl list Daily Mail.

Johnsonovi pořádali oslavu ve venkovském sídle Daylesford House v Cotswoldsu v sobotu 30. července, přesný počet hostů není znám, mluví se, že dorazilo kolem 150 až 200 hostů. Nevěsta oblékla designové šaty z dílny Savannah Millerové, starší sestry herečky Sienny Millerové. Šaty vyjdou v přepočtu na 102 tisíce korun, Johnsonová za ně ale tolik neutratila.

Šetřivá nevěsta

Johnsonová je známá svou láskou k udržitelné módě a už roky využívá služby webu My Wardrobe HQ, kde si může oblečení půjčit. Půjčovné zvoleného hedvábného modelu vyjde na 732 korun na den, minimální doba zapůjčení jsou čtyři dny, takže ji pravděpodobně šaty vyšly na necelé 3 tisíce korun. Půjčené šaty měla i na loňskou svatbu. Oslava se konala u miliardáře, šéfa společnosti J. C. Bamford a dlouholetého sponzora Konzervativní strany lorda Anthonyho Bamforda.

Carrie Johnsonová Carrie Johnsonová | Reuters

Na hosty čekal welcome drink, jednalo se o milované negroni, které nevěsta zbožňuje. Večírek se jinak nesl v rustikálním nádechu, hosté měli možnost ochutnávat jihoafrické jídlo a sedět na balících slámy a sena. Manželům na první tanec zahrála skladba Neila Diamonda Sweet Caroline, která je oblíbená například mezi sportovními fanoušky. Píseň ale mohla být také romantickým gestem, přece jen Johnsonová, přestože více známá pod zdrobnělinou Carrie, je křestním jménem Caroline.

Uhlíková stopa oslav

Svatba měla sice být „ekologicky nezávadná“ a Johnsonová, známá environmentální aktivistka, se zřejmě i snažila, hosté ale přijížděli v jednom autě za druhým, někteří dokonce přiletěli helikoptérou, uhlíková stopa oslav tak byla celkem hluboká. I když měla být slavnost „apolitická“, přece jen bylo pozváno několik poslanců, kteří zůstávají věrni Johnsonovi, nechyběli mezi nimi Jacob Rees-Mogg, Ben Wallace, Nadine Dorries, Amanda Milling či John Whittingdale. 

Boris Johnson s manželkou Carrie: Příjezd hostů na svatební oslavy Boris Johnson s manželkou Carrie: Příjezd hostů na svatební oslavy | Profimedia.cz

Carrie lidem vyrazila dech

„Boris z ní nemohl spustit oči, když vyšla, vyrazila jim všem dech,“ komentoval pro deník The Sun zdroj. „Vypadala prostě senzačně, elegantně a stylově,“ dodal. Letecké snímky ze sídla zachytily pouze obří party stan a příjezd hostů, včetně Johnsonova otce Stanleyho a sestry Rachel, která měla podle zdrojů v průběhu večera projev.

Co se jídla týče, kromě jihoafrické kuchyně měli objednaný catering od ekologické jídelny Smoke and Braai. Menu obsahovalo například hranolky se slupkou, uzené vepřové s medovou hořčicí nebo hovězí líčka.

Video  Carrie Johnsonová - Kdo je třetí manželka Borise Johnsona?  - Videohub
Video se připravuje ...

Staroduchodce ( 1. srpna 2022 18:18 )

No a? Zajisté vedl stát lépe, než místní mocipáni a smetánka.

Zobrazit celou diskusi