Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Požár na trajektu s 288 lidmi: Loď plula z Řecka, zasahuje pobřežní stráž

Autor: ČTK - 
18. února 2022
07:23

Na trajektu plujícím z Řecka do Itálie vypukl dnes požár. Na palubě lodi je 288 lidí, uvedla podle agentury Reuters řecká pobřežní stráž. Podle agentury AFP nejsou zatím hlášení žádní zranění. Na záchranné operaci se podílí tři plavidla pobřežní stráže.

Hořet začalo v době, kdy se trajekt nacházel v Jónském moři u pobřeží řeckého ostrova Korfu. Co oheň způsobilo, v tuto chvíli není jasné.

Loď Euroferry Olympia plující pod italskou vlajkou mířila z řeckého města Igumenica do italského přístavu Brindisi. Cestuje na ní 237 pasažérů a 51 členů posádky, píše Reuters.

Video  Trajekt se 140 pasažéry narazil do zdi.  - Youtube
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Mirka Bejdáková ( 18. února 2022 09:34 )

Jé taky jsme tak několikrát pluli z Brindisi na Korfu a zpět, to už je nějaký ten pátek. Jednou jsme y Kerkyry vyplouvali v noci, syn se místo sprch ještě s mým mladším bratrem vydali na noční průzkum lodi, ještě dnes mi šediví vlasy. Nicméně chlapci se vrátili, oči na vrch hlavy, plní zážitků.

cestovatel2 ( 18. února 2022 09:23 )

Jednou jsem, tu plavbu absolvoval. Brindisi - Igumenitra. Měl jsem kajutu hluboko pod čarou ponoru a říkal jsem si kdyby došlo k nějakému průšvihu jak bych se z toho bludiště vymotal. Zmatek - hromada beduínů co spali na palubě a kde se dalo. Nezávidím pasažérům a umím se vžít do jejich situace. Mně by asi kleplo.

Zobrazit celou diskusi