Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otužilá polonahá Češka znectila pomník v Benátkách. Vyfasovala tučnou pokutu

Autor: mav - 
26. ledna 2022
07:10

Českou turistku vyhodila policie z Benátek za znesvěcení válečného památníku. Nahoře bez se plazila po soše připomínající partyzánky padlé za fašismu.

Benátčan Mario Nason byl v pátek na procházce se synem, když vtom si všiml turistů u pomníku. „Byl to krásný den a viděli jsme dva lidi fotit. Pak jsem zahlédl zvláštní pohyb – viděl jsem, jak se tam bezstarostně koupe žena,“ popsal pro CNN. „Říkal jsem si, že musí být šílená, plavat v takovém mrazivém dni.“ Ale tím jeho údiv neskončil, naopak se ještě stupňoval: „Pak se snažili vylézt z vody přes sochu a bylo vidět, že má jen spodek bikin. Vylezla na sochu, pak zase zpátky do vody, naprosto uvolněná.“

Její přítel a kamarádka pak přeskočili zábranu, aby svou otužilou společnici mohli fotit – zrovna od sochy. „Stáli tam u jejího oblečení, které nechala poházené na památníku, jako by byla na pláži. Když jsem v Paříži, taky se nevrhám do Seiny. Kdybych jel do Prahy, hodil své šaty na památník a šel si zaplavat, nic by se nestalo?“ lamentuje Nason. „Proč lidi v Benátkách dělají věci, co by jinde nedělali?!“

Dílo z roku 1961 je věnováno ženám, jež za fašistického režimu Benita Mussoliniho položily život při boji za svobodu. Jedná se o bronzovou sochu mrtvé ženy, částečně ve vodě. Autorem byl Augusto Murer, jak uvádí turistický server Veneto Inside.

Nestydě to ale neprošlo, zadržela ji policie. Dostala pokutu 350 eur a za antisociální chování ještě dvoudenní zákaz pobytu ve městě, k čemuž se pojí další stoeurová pokuta. V přepočtu to dohromady dělá 11 tisíc korun.

Policie incident potvrdila. Žena se prý položila vedle sochy a předváděla její pozici. „Chtěla fotku se sochou,“ uvádí mluvčí pro CNN.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Pavel Fara ( 26. ledna 2022 17:38 )

A co jako udělala? Bláznivej svět!

jaja1973 ( 26. ledna 2022 17:25 )

Hlupana. Hustý a základná slušnosť chýba.

poplachzpravyANO ( 26. ledna 2022 16:24 )

Třeba to byla přeoperovaná ženská a záviděl/a jí pěkné tělo.

rudy_hnis ( 26. ledna 2022 13:57 )

Itálie byla za 2.svět. války fašistická stejně jako Československo.

hahans ( 26. ledna 2022 10:54 )

Proč jí místo pokuty nenařezali ? Odchovaná havloidním režimem si určitě myslí, že II. světový válka byl jen pořádný mejdan a fašisti naši laskaví přátelé !!! Ale je to jen blbá Češka, která náš národ reprezentuje !

Zobrazit celou diskusi