Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putinova miliardová jachta kvapně zmizela. Prezident se bojí sankcí Západu?

Autor: ula, ČTK - 
8. února 2022
08:45

Zatímco celý svět s napětím sleduje, zda ruské jednotky a tanky překročí hranice s Ukrajinou, prezident Vladimir Putin podle portálu Bild  odklidil z německého Hamburku svoji luxusní jachtu za 87 milionů eur (v přepočtu více než 2 miliardy korun). Zřejmě se bojí, že by mu mohlo být plavidlo zabaveno právě kvůli hrozící invazi.

Putinova luxusní jachta jménem Graceful, kterou si prezident nechal vystavět za 87 miliónů eur v roce 2014, v pondělí v 6 hodin ráno zmizela z loděnice „Blohm + Voss“  z Hamburku.

Den předtím totiž novináři odhalili, že 82 metrů dlouhé plavidlo se dvěma novými balkony kotví tajně už měsíce právě v Německu. O 13 hodin později loď odpula přes Kielský kanál směrem k Baltskému moři do Ruska. Rusové se zřejmě obávají, že prezidentův majetek bude vzhledem k hrozící krizi na Ukrajině zabaven.

Britská ministryně zahraničí Liz Trussová totiž řekla, že v případě, že Rusko zaútočí na Ukrajinu, čekají ho „velmi přísné sankce“. Doslova prohlásila: „Ti z Kremlu a okolí se nebudou mít kam schovat!“ Putin možná vzal výhružku vážně a raději svou loď odklidil do bezpečí.

Západ je v případných sankcích vůči Rusku jednotný. USA, Německo a země NATO jsou připraveny společně reagovat na případnou ruskou agresi vůči Ukrajině, včetně ukončení projektu plynovodu Nord Stream 2, uvedl v pondělí večer americký prezident Joe Biden po jednání s německým kancléřem Olafem Scholzem. Ten společný postup potvrdil.

Britská ministryně zahraničí Liz Trussová se ve čtvrtek vypraví na jednání se svým ruským protějškem Sergejem Lavrovem. O den později do Moskvy pojede i britský ministr obrany Ben Wallace, oznámil Johnson. Do Kyjeva se již v úterý chystá francouzský prezident Emmanuel Macron nebo český ministr zahraničí Jan Lipavský.

Video  Putin západu ukazuje svaly. Analytik zmínil páky, kterými Rusko tlačí i na Česko  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

E M ( 1. září 2022 23:51 )

Ptám se znalých. Kolik miliardových jacht má?
Vždyť na jaře mu jednu sebrali taloši?
Neví někdo?

kristinn ( 8. února 2022 20:02 )

Nájdite si:

Chcete válčit proti Rusku? Putin usadil novináře po jednání s Macronem

e.lesanova ( 8. února 2022 18:23 )

To je zase titulek Novinářská demence...

kristinn ( 8. února 2022 17:07 )

romco, dobrý postreh i koment...

romco ( 8. února 2022 16:57 )

si typickym produktom doby. ovplyvneny mediami. jeden uhol pohladu.

Zobrazit celou diskusi