Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Trump popřel, že se Melania odmítá vrátit do Bílého domu, pokud by znovu vyhrál volby

Autor: Darina Jíchová - 
4. prosince 2021
18:57

Exprezident Spojených států Donald Trump v pořadu stanice Fox News označil za „fake news“ zvěsti o tom, že jeho manželka Melanie odmítá návrat do Bílého domu, pokud by v roce 2024 vyhrál prezidentské volby, uvedl list Daily Mail.

Trump vystoupil v talkshow Fox & Friends, během pořadu se vyjádřil ke kolujícím zprávám o tom, že se jeho žena už nikdy nechce vrátit do Bílého domu a že není úplně nadšená z toho, že by se chtěl znovu ucházet o prezidentské křeslo. „Jsou to falešné zprávy,“ prohlásil exprezident USA. Na Trumpovi však bylo vidět, že ho dotaz na manželku a její postoj k možné kandidatuře zarazil.

Trump ostře kritizoval Bidena

Exprezident využil příležitosti a kritizoval svého nástupce Joea Bidena, uvedl, že demokrat může za současnou krizi na americko-mexické hranici. Nelíbí se mu ani Bidenova „zelená politika“, ta podle Trumpa zabíjí „americké ptactvo“. Neopomněl se navézt do současné vlády kvůli jejich opatřením v boji s covidem-19. Trump v programu propagoval novou knihu.

Trumpova kniha nejsou zatím jeho prezidentské memoáry, ale sbírka fotografií z jeho vládního období. Paměti podle dostupných informací píše jeho zeť a někdejší poradce Jared Kushner, nabídku na sepsání vzpomínek z Bílého domu dostala také bývalá první dáma.

V říjnu stanice CNN publikovala článek, ve kterém odkazuje na zdroj z blízkosti Trumpové, právě ten měl reportérům sdělit, že se bývalá první dáma už do Bílého domu vrátit nechce. „Tato kapitola jejího života je pro ni uzavřená,“ citovala stanice CNN. Exprezident Trump však kolem své případné kandidatury v roce 2024 „mlží“, zatím jasně neřekl, zda se znovu do voleb zapojí.

Trump o manželce: Lidé ji milovali

„Ne, není to pravda,“ řekl Trump o domnělé nechuti Trumpové vrátit se do Bílého domu. „To je zajímavá zvěst, spíš ale falešné zprávy. Není to pravda,“ zopakoval exprezident. „Byla skvělou první dámou, odvedla vynikající práci. Miluje lidi a lidé milují ji. Vidím, jak ji milují. Musíme spravit naší zemi. Naše země se zkazila. Už naši zemi dlouho mít nebudeme, pokud se budeme ubírat nastavenou cestou a dovolíme, aby jiné státy vyprazdňovaly svá vězení na naše území,“ prohlásil Trump.

Video  Imunolog Hel o omikronu: „Černý scénář“, kterého jsme se obávali. Pomohou vakcíny?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi