Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ozbrojený muž si před sídlem OSN v New Yorku mířil na krk. Šedesátník se nakonec vzdal policii

Aktualizováno -
2. prosince 2021
20:41
Autor: ČTK - 
2. prosince 2021
20:30

Ozbrojený muž, který se dnes pohyboval před sídlem OSN, přičemž měl patrně přiložené ústí hlavně ke krku, je v rukou policie a nepředstavuje hrozbu. S odkazem na newyorskou policii o tom informovala agentura Reuters.

Podle aktuálních videí z místa se muž před plotem u sídla OSN na Manhattanu vzdal policii. Ta později na twitteru oznámila, že muž je ve vazbě a veřejnost není v ohrožení.

Sídlo OSN bylo kvůli dnešnímu incidentu dočasně uzavřeno. Muž, jenž se později vzdal, předtím chodil před komplexem sem a tam a nechal na chodníku několik sešitů, které policie následně odnesla. Policie se snažila s mužem komunikovat a během incidentu v okolí odklonila dopravu. Dříve uvedla, že jde o bělocha ve věku kolem 60 let.

Podle policie nehrozilo nebezpečí

Do okolních ulic přijelo velké množství policejních aut i sanitky. Policie zároveň uvedla, že v okolí odklonila dopravu. Incident podle posledního sdělení policie pro veřejnost nepředstavoval žádnou hrozbu.

„Nemáme absolutně žádné informace o tom, že by tato osoba byla zaměstnancem nebo bývalým zaměstnancem nebo jakýmkoliv způsobem napojena na OSN,“ uvedl mluvčí OSN Stéphane Dujarric. Později informoval, že byl otevřen jiný vchod do budovy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi