Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cestující včetně dítěte (10) zázrakem přežili nepovedený start letu. Zbyly jen ohořelé trosky

Autor: Darina Jíchová - 
20. října 2021
21:22

Na palubě letounu typu McDonnell Douglas MD-87 cestovalo 21 osob včetně desetiletého dítěte. Cestující měli v plánu letět z Houstonu do Bostonu. Jejich stroj se nicméně dostal do problémů už na ranveji, kde se mu nepodařilo nabrat výšku, přejel dráhu a prorazil hradbu, následně letadlo vzplálo. Naštěstí se nikomu nic nestalo, z letadla však zůstal jen ohořelý vrak, uvedla stanice CNN.

K nehodě došlo v úterý na letišti Houston Executive Airport, potvrdili zástupci letiště. Všichni lidé z letadla, pasažéři i posádka, jsou v pořádku, došlo jen ke dvěma drobným zraněním. Hasiči dostali situaci rychle pod kontrolu. „Byl to dobrý den, den, kdy má mnoho lidí důvod k oslavě,“ komentoval seržant Stephen Woodward, který zasahoval na místě.

„Podle informací, které nyní máme k dispozici, se letadlu na konci ranveje nepovedlo nabrat výšku, přejelo dráhu, najelo na cestu přes hradbu a následně skončilo v poli, kde začalo hořet,“ shrnul na facebooku soudce Trey Duhon. Dodal, že jeden z cestujících si stěžoval na bolesti zad, další na respirační obtíže. „Oba byli převezeni do nemocnice a po vyšetření propuštěni,“ objasnil Woodward. Pasažéři se pak vrátili na letiště.

Nehoda se vyšetřuje

Duhon doplnil, že lidé letěli do Bostonu na play-off basketbalové ligy mezi týmy Houston Astros a Boston Red Sox. Letadlo patří podnikateli Jamesovi Alanovi Kentovi, který byl mezi cestujícími. Hasiči rovněž uvedli, že než se dostali k havarovanému stroji, oheň hasili silničáři a další lidé z prací probíhajících na nedalekém mostě.

Cestující a posádka se z letadla zvládli evakuovat sami. Woodward doplnil, že na palubě bylo 18 pasažérů, dva piloti a letuška. Nejmladším cestujícím bylo desetileté dítě. Federální letecká správa (FAA) nehodu vyšetřuje, její agenti se ve středu jeli podívat na místo.

Video  Forejt o chování prezidenta, které nepoznává: „Napínání k nesnesení nebyl jeho styl.“  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi