Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trump poslal svého „výrostka“ Barrona do exkluzivní školy. Dá za ni tři čtvrtě milionu ročně

Autor: Darina Jíchová - 
29. srpna 2021
10:53

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump s manželkou Melanií poslali svého patnáctiletého „výrostka“ Barrona do školy, vybrali pro něj soukromou školu, která je vzdálená jen 15 minut od jejich floridského sídla Mar-a-Lago. Někdejší první syn USA zahájil studium na Oxbridge Academy, kterou založil Trumpův podporovatel William Koch. Školné na rok vyjde na 756 tisíc korun, informoval list Daily Mail.

 

Barron je nejmladší z Trumpových pěti dětí a jediným potomkem z jeho třetího manželství se slovinskou exmodelkou Trumpovou. Zástupci školy potvrdili, že Barron je jejich novým studentem, zároveň upozornili rodiče ostatních žáků, že se budou muset připravit na „malou armádu bodyguardů“, kteří budou střežit nejmladšího syna exprezidenta Trumpa.

Virtuální prohlídka Barronovy nové školy:

„Těšíme se na našeho nového žáka, rádi ho přivítáme a přijmeme do naší školy a kolektivu,“ uvedl zástupce školy Scott Siegfried. Její ředitel Ralph Mauer v emailu pro rodiče dodal, že Barrona bude během školního dne doprovázet ochranka. „Spolupracuje s agenty tajné služby, řešíme to, aby jejich práce byla co nejvíce diskrétní a nenarušovala chod instituce a nezasahovala do studia žáků a práce zaměstnanců,“ informoval Mauer.

Exprezidentův syn bude pod dohledem bodyguardů

Zdůraznil, že to rozhodně není poprvé, kdy se tajná služba stará o bezpečí prezidentských dětí během jejich školního roku. „Agenti stejnou službu poskytovali i dětem předchozích exprezidentů. Jsou skvělí,“ sdělil Mauer pro magazín People. Siegfried zase pro deník Washington Post doplnil, že zpětná vazba rodičů na přítomnost bodyguardů byla vesměs pozitivní.

Školu v roce 2011 založil William Koch, který v roce 2016 přispěl na financování Trumpovy prezidentské kampaně, jeho bratry jsou prominentní republikáni Charles a David Kochovi. Instituce má kolem 500 studentů a podle jejich webových stránek zhruba 40 procent z nich čerpá různá stipendia na podporu hrazení vysokého školného.

Oxbridge Academy se může pochlubit bohatou škálou předmětů, nabízí až 170 různých lekcí, klubů, kroužků a dalších zájmových či sportovních aktivit, upřednostňuje výuku v malém počtu žáků a menších učebnách. Studenti si mohou vyzkoušet diplomacii během modelu OSN, naučit se hrát na kytaru nebo ukulele anebo zkusit své štěstí v klubu a lize „Kámen, nůžky, papír“. Škola má rovněž propracovaný sportovní program a jejich atleti vyhráli nespočet státních i regionálních titulů.

Barronova stará škola čelí skandálu s pornem

Škola rovněž dbá na rasovou a etnickou vyváženost a kolem třetiny studentů se identifikuje jako „člověk s barevnou pletí“. Mezi povinné předměty, které bude muset absolvovat i Barron, patří angličtina, matematika, vědecká a sociální studia, dále pak cizí jazyk, vyučuje se zde španělština, francouzština, čínština nebo americká znaková řeč.

Zájemci o studium musí k přihlášce doložit prospěch za poslední tři roky studia a doporučující dopis od jejich předešlých učitelů angličtiny a matematiky. Během otcovy prezidentury Barron navštěvoval školu St. Andrew's Episcopal School u Washingtonu, D. C. Předtím chodil na elitní soukromou školu Columbia Grammar and Preparatory School na Manhattanu. Ta nedávno čelila skandálu, když nutila své studenty, aby se účastnili workshopu o pornografii.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

y1xcvbnm ( 29. srpna 2021 12:25 )

pěkný kluk. A kdo by tak mohl jiný do takové školy své dítě poslat ???

Zobrazit celou diskusi